Komunikaty PR

Jubileusz 30-lecia Profi

2023-10-13  |  10:40

Przyjaźń, konsekwencja i zaufanie – tak brzmi przepis na sukces założycieli firmy Profi, która w tym roku świętuje Jubileusz 30-lecia obecności na rynku. Uroczysta gala w sali rycerskiej Zamku w Gutowie zgromadziła szerokie grono pracowników oraz sympatyków spółki, z burmistrzem Grabowa nad Prosną i jego zastępczynią na czele. Wydarzenie uświetnił koncert zespołu Feel.

Spotkanie, choć bardzo uroczyste, miało niezwykle familijny charakter. Było okazją do wspomnień i rozmów o początkach firmy, obecnej pozycji rynkowej oraz planach na najbliższe lata. Jak mówi Krzysztof Stojanowski, Prezes Zarządu Profi S.A. Nasza historia zaczęła się od pasji, niezwykłej determinacji i dbałości o najwyższą jakość. Dzięki inwestycjom w rozwój i zakład produkcyjny, szeroką komunikację oraz nowe rynki zbytu, dzisiaj jesteśmy w doskonałym miejscu. Uważnie obserwujemy trendy, potrafimy szybko i skutecznie odpowiadać na potrzeby współczesnych konsumentów. Przed nami kolejne wyzwania i ambitne cele. Jestem przekonany, że z tak fantastycznym zespołem jesteśmy w stanie z sukcesem zrealizować nasz plan.

Profi S.A. powstała w 1993 roku. Po 30 latach jest obecnie jednym z największych producentów żywności w Polsce, numerem 1 w kategorii pasztetów (posiada 48% udziału w sprzedaży wartościowej) oraz liderem kategorii zup z półki z udziałem wartościowym w rynku przekraczającym 46% (Profi za NielsenIQ, Panel Handlu Detalicznego, cała Polska, MAT W34 2023).

Firma rozwija z sukcesem trzy marki. Profi towarzyszy Polakom od pokoleń podczas rodzinnych śniadań czy wakacyjnych wyjazdów. Oferuje szeroki wybór pasztetów tradycyjnych drobiowych oraz wieprzowych z różnorodnymi dodatkami, w lekkich aluminiowych foremkach o gramaturze 50 g, 131 g i 250 g oraz poręcznych puszkach 160 g. JemyJemy to 18 smacznych zup gotowych w trzech liniach (smaki tradycyjne, świata i warzywne kremy), do których wkrótce dołączy nowy produkt – zupa Meksykańska. Ugotowane ze świeżych składników, bez konserwantów, barwników i sztucznych dodatków są zdrowym wyborem na lekki posiłek w ciągu dnia. Dzięki poręcznym opakowaniom typu doypack, łatwo je zabrać do torebki czy plecaka. Pasztet Dworski jest marką premium skierowaną do konsumentów ceniących unikalne receptury. W jej asortymencie znajdują się 4 szlachetne pasztety stworzone z najlepszych składników z dodatkiem mięsa z dzika, jelenia, królika i kaczki.

Od 30 lat Profi cieszy się zaufaniem Polaków i konsumentów na całym świecie. Produkty eksportuje m.in. do USA, Wielkiej Brytanii, Kanady, Niemiec i Ukrainy. Wsłuchuje się w potrzeby rynku i światowe trendy, wprowadza nowości i innowacje technologiczne oraz dba o najwyższą jakość. To bardzo ceniony pracodawca w swoim regionie, mocno zaangażowany w życie społeczności lokalnej. Aktualnie firma zatrudnia ponad 300 osób. To szerokie i niezwykle zaangażowane w rozwój Profi grono pracowników, z których aż 65% jest związanych z organizacją od 10 lat, niektórzy nawet dłużej. Co ważne, ponad połowa stanowisk kierowniczych jest obsadzona przez kobiety.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Transport

Transport

Europejska motoryzacja gotowa do pełnej elektryfikacji. Możliwe zmiany w unijnym prawie dotyczące zeroemisyjności

Mimo coraz częściej pojawiających się prognoz dotyczących częściowego odejścia Europy od elektromobilności Bruksela nadal pozostaje przy stanowisku, że po 2035 roku motoryzacyjny rynek pierwotny będą stanowiły wyłącznie samochody zeroemisyjne. – Nie będzie całkowitego odwrotu od elektromobilności w Unii Europejskiej. W grę wchodzi jedynie pewne poluzowanie norm i przepisów – uważa Adam Holewa, członek zarządu oraz dyrektor ds. motoryzacji w spółce Boryszew SA. Jego zdaniem przemysł motoryzacyjny na Starym Kontynencie jest gotowy do pełnej elektryfikacji.

Problemy społeczne

Na rynku nieruchomości rośnie popularność rewitalizacji. Odnowa dotyczy nie tylko zabytkowych budynków, ale też dawnych terenów poprzemysłowych

Rewitalizacja byłych terenów przemysłowych i budynków jest kluczowym aspektem zrównoważonego rozwoju miejskiego i szansą na zachowanie dziedzictwa kulturowego. Jak podkreślają eksperci Deloitte’a, prawidłowo przeprowadzona rewitalizacja może pobudzić do życia dany obszar miasta i zwiększyć jego atrakcyjność inwestycyjną. Poprawi też jakość życia mieszkańców.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.