Komunikaty PR

Klasyk do letnich przetworów, domowych porządków i... odstraszania owadów i

2023-08-25  |  08:00
Biuro prasowe

O czym mowa? Rzecz jasna o occie. W kulinariach stosujemy go jako dodatek do sałatek, przystawek czy galaretek. Sosy na bazie octu, jak żadne inne, podkreślają smak warzyw, serów, surowych ryb oraz makaronów, a także świetnie zmiękczają mięsa, np. wołowinę i dziczyznę.

Warto też wiedzieć, że z uwagi na zawartość pektyn, niewielka ilość octu polepsza apetyt i trawienie ciężko strawnych potraw. Znany o wieków ocet spirytusowy to także nieoceniony pomocnik w domowych porządkach. Świetnie dezynfekuje, usuwa bakterie i pleśń dzięki czemu przydaje się do mycia lodówki, desek do krojenia czy blatów kuchennych. Można nim skutecznie doczyścić armaturę łazienkową, kafelki, meble, malowane powierzchnie czy delikatne, plastikowe elementy.

Lato i wczesna jesień to okres robienia marynat, korniszonów i innych domowych przetworów. Tak, jak stare i sprawdzone są przepisy na rodzinne specjały, tak niezawodne powinny być również ich wszystkie składniki. Dlatego też jako kluczowy składnik zalew i marynat, idealnie sprawdzi się Ocet Kielecki Spirytusowy 10%. Historia jego produkcji sięga 1932 roku, dzięki czemu zajmuje w polskiej kuchni miejsce wyjątkowe. Ocet Kielecki doceniany jest za swój charakter, najwyższej jakości składniki oraz tradycyjną metodę wytwarzania w drewnianych kadziach. Uznanie konsumentów oraz ekspertów regularnie znajduje odbicie w licznych certyfikatach i nagrodach: Znak „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q”, Złoty Laur Konsumenta, a ostatnio Złoty Paragon 2023, gdzie Ocet Kielecki spirytusowy 10% zdobył cenne wyróżnienie podczas Gali Liderów Rynku FMCG i Handlu.

Jak więc widać wakacyjne miesiące to czas, gdy Ocet Kielecki przydaje się szczególnie. Nie tylko uczestniczy w ukochanym przez Polaków grillowaniu, jako niezastąpiony składnik aromatycznych sosów i marynat na grilla, ale w naturalny sposób pomaga również zakonserwować letnie smaki na dłużej. Któż bowiem wyobrazi sobie polską kuchnię bez marynowanych ogórków, grzybków, papryki czy gruszek. Nie wszyscy jednak wiedzą że ocet bez szkody dla roślin odstrasza i zwalcza szkodniki, jak mszyce, przędziorki, tarczniki, wełnowce i miseczniki. Tak więc ten wydawało by się „zwyczajny” produkt pomaga również w utrzymaniu domowej i ogrodowej zieleni.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Infrastruktura

Problemy społeczne

37 proc. Ukraińców nie wie, jak zaszczepić dziecko w Polsce. Potrzebna większa edukacja w tym zakresie

Choć trzech na czterech uchodźców z Ukrainy darzy polski system ochrony zdrowia dużym zaufaniem, to 21 proc. z nich ma problem z zaufaniem do samych szczepień. To dlatego wiele ukraińskich mam podejmuje decyzję o nieszczepieniu dziecka. Dużym wyzwaniem jest więc zwiększanie ich świadomości na temat korzyści płynących ze szczepień dla zdrowia jednostek i całej populacji, a także wyjaśnianie wątpliwości związanych z ewentualnymi skutkami ubocznymi. Tę rolę edukacyjną musi wziąć na siebie polski personel systemu ochrony zdrowia.

Telekomunikacja

Dyrektywa unijna zmienia podejście do cyberbezpieczeństwa. W Polsce trwają prace nad jej wdrożeniem

Według zapewnień rządu w tym kwartale zakończą się rządowe prace nad nowelizacją ustawy o krajowym systemie cyberbezpieczeństwa, która wdroży do polskiego prawa zapisy dyrektywy NIS2. Będzie to mieć istotne znaczenie dla kształtowania polityk cyberbezpieczeństwa przez duże i średnie podmioty zaliczane do kategorii kluczowych i ważnych. Choć pojawiają się głosy krytyczne, sugerujące, że regulacje są zbyt daleko idące, to eksperci od cyberbezpieczeństwa są przekonani, że akurat w tym obszarze mogą one przynieść szereg korzyści, zwłaszcza we współczesnych warunkach geopolitycznych.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.