Komunikaty PR

Powitaj wiosnę na swoim talerzu!

2023-03-21  |  13:30
Biuro prasowe
Kontakt
Daniel Matejczyk
Lensomai Communication



d.matejczyk|lensomai.com| |d.matejczyk|lensomai.com
+48506945597

W marcu wszystko budzi się do życia, a to za sprawą pierwszych promieni słonecznych, które dodają nam energii. Aby zadbać o wiosenne nastawienie, kucharz Winiarni Zamojskiej, Marcin Sikora, przedstawia dwa wyjątkowe przepisy, które nasycą każdego łasucha. Bogate w błonnik kotlety z kaszy bulglur oraz włoski specjał pod postacią aranchini to idealne propozycje na wiosenny obiad, które z łatwością przygotuje każdy z nas!           

Kotlety z kaszy bulgur z warzywami, wędzonym twarogiem i pesto z liści kalafiora

O właściwościach kaszy bulgur można by pisać długo. Tym, co świadczy  o jej wyjątkowości jest przede wszystkim wysoka zawartość błonnika, który wspomaga procesy trawienne i utrzymanie dobrego nastroju. Kucharz Winiarni Zamojskiej, Marcin Sikora, postanowił wykorzystać ten nieoceniony składnik, tworząc autorski przepis na kotlety z kaszy bulgur z warzywami, wędzonym twarogiem i pesto z liści kalafiora:

Wiosna to bez wątpienia wyjątkowy czas, kiedy po zimie wszystko wraca do życia. To jedna z moich ulubionych pór roku, gdzie na talerzu królują wyraziste w smaku potrawy, które nasycą nas w ciągu dnia - mówi Marcin Sikora -  Kotlety z kaszy bulgur z wędzonym twarogiem i pesto z liści kalafiora to przepis, który swoją prostotą zachwyci każdego. Idealnym dodatkiem do tego dania będzie lampka wina Musująca Gruszka od Winiarni Zamojskiej, która nada potrawie wyjątkowego i orzeźwiającego charakteru.

Aranchini z gruszką, serem lazur, szynką parmeńską i salsą pomidorową

Ryż arborio to doskonała alternatywa dla popularnego ryżu jaśminowego czy basmati. Charakterystyczny i pękaty kształt nadaje stałej konsystencji potrawom. Aranchini z gruszką to specjał kuchni sycylijskiej, podawany z salsą pomidorową:

Zbiory polskich pomidorów przypadają właśnie na końcówkę marca - mówi Marcin Sikora, kucharz Winiarni Zamojskiej - Nasze pomidory, uznawane za jedne z najsmaczniejszych, to dopełnienie tego włoskiego dania. Dodatkiem, który zbalansuje słodycz pomidorów i pikantność potrawy będzie lampka wina Musująca Gruszka od Winiarni Zamojskiej.

Powitajmy wiosnę z otwartymi ramionami! To świetna okazja na spróbowanie nowych i oryginalnych potraw, które nasycą nas w trakcie wiosennych dni. Oba dania bez problemu można przygotować we własnej kuchni, a ich wyjątkowy charakter zaskoczy każdego.

Przepisy:

1. Kotlety z kaszy bulgur: https://winiarniazamojska.pl/posts/2023/luty/Kotlety-z-kaszy-bulgur-z-warzywami-wedzonym-twarogiem-i-pesto-z-lisci-kalafiora.html

2. Aranchini z gruszką:

https://winiarniazamojska.pl/posts/2022/aranchini_z_gruszka.html

Więcej przepisów na blogu: https://winiarniazamojska.pl/blog/

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Lensomai Communication
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Szkolenie Online IMM

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień

Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.

Prawo

Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.