Rozpocznij wiosnę z pysznymi kremowymi Zupami JemyJemy!
Wiosna to wyjątkowy czas, który napawa optymizmem. Korzystając z pierwszych ciepłych i słonecznych dni, chętniej przebywamy na świeżym powietrzu, a w sklepach szukamy rozwiązań, które pozwolą szybko i łatwo przyrządzić smaczny posiłek. To doskonały moment, by wzbogacić swoją dietę o pyszne, warzywne zupy, które urozmaicą wiosenny jadłospis.
Warzywne kremy wyróżniają się doskonale zbalansowanym smakiem i aksamitną konsystencją. Można je przygotować z rozmaitych warzyw, zaczynając od marchwi, dyni, kalafiora, a kończąc na zielonym groszku czy pieczarkach. Opcji jest nieskończenie wiele, a to, co je łączy, to bogactwo składników odżywczych.
Nie każdy ma jednak czas i chęci na gotowanie, dlatego z pomocą przychodzą pyszne gotowe Zupy Kremy od marki JemyJemy: z pomidorów, pieczarek, zielonego groszku oraz dyni. Przygotowane ze świeżych warzyw, doprawione ziołami i delikatną śmietanką, nie zawierają mięsa, glutenu, konserwantów, ani barwników. Dzięki temu idealnie sprawdzą się w menu wegetarian oraz osób szukających produktów bezglutenowych. Co więcej, są lekkostrawne i niskokaloryczne – w zależności od rodzaju, 100 g zupy dostarcza od 40 do 61 kcal!
Zupy Kremy JemyJemy sprawdzą się nie tylko podczas obiadu. Są dobrym pomysłem na szybką przekąskę, lunch w pracy czy ciepłą kolację. Przelane do termosu, dostarczą porcję energii w trakcie długiego dnia w szkole, na uczelni czy podczas wiosennych wędrówek. Świetnie smakują z różnorodnymi dodatkami: mozzarellą, prażonymi ziarnami dyni, grzankami czy groszkiem ptysiowym. Wystarczy puścić wodze fantazji i stworzyć swoje ulubione połączenie!
Zupy JemyJemy są dostępne w wygodnych, poręcznych opakowaniach, dzięki czemu można je z łatwością zabrać ze sobą do pracy lub przyrządzić na szybko w domu. Dzięki nowoczesnemu procesowi obróbki termicznej zachowują najwyższą jakość i smak bez konieczności przechowywania ich w lodówce.
Kremy JemyJemy przed podaniem wystarczy przelać do naczynia i podgrzać, by w zaledwie kilka chwil móc delektować się pysznym smakiem swojej ulubionej zupy.
Produkty dostępne są w sprzedaży w cenie detalicznej ok. 7,69 zł/375 g.
Więcej informacji o pełnej ofercie marki na www.jemyjemy.com.
Producent: PROFI S.A.
- JemyJemy Zupa Krem z pomidorów (375 g)
- JemyJemy Zupa Krem z pieczarek (375 g)
- JemyJemy Zupa Krem z zielonego groszku (375 g)
- JemyJemy Zupa Krem z dyni (375 g)

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.