Komunikaty PR

Targi 'Kulinarnie z AB Frost' w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym

2024-10-31  |  08:53
Biuro prasowe
Kontakt

Martyna Dziopak
Good One PR

ul. Edwarda Jelinka 38
01-402 Warszawa
martyna.dziopak|goodonepr.pl| |martyna.dziopak|goodonepr.pl
739060588
www.goodonepr.pl

2 października w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym odbyło się wydarzenie, które przyciągnęło uwagę branży gastronomicznej – „Kulinarnie z AB Frost”. Ponad 30 wystawców i ekspertów kulinarnych zaprezentowało najnowsze trendy oraz produkty, oferując uczestnikom niepowtarzalną okazję do wymiany doświadczeń i odkrywania inspiracji na przyszłe kulinarne projekty. Hotel 500, znany z doskonałych warunków konferencyjnych, stał się idealnym tłem dla tego pełnego smaków i wiedzy spotkania.

Wydarzenie przyciągnęło szefów kuchni, restauratorów oraz kucharzy z całego kraju, którzy mieli okazję nie tylko do degustacji najnowszych produktów gastronomicznych, ale także do udziału w pokazach live cooking. Prezentacje przygotowane przez czołowych producentów, takich jak Nestle, Unilever, czy Aviko, pozwoliły uczestnikom na bieżąco obserwować, jak wykorzystywać te produkty w kuchni.

Kulinarne inspiracje w Hotelu 500

Harmonogram wydarzenia, z licznymi pokazami kulinarnymi, debatami oraz loterią, sprawił, że goście mogli spędzić cały dzień w atmosferze pełnej inspiracji i kulinarnych doznań. Kulminacyjnym punktem spotkania były debaty z ekspertami branży spożywczej, które umożliwiły wymianę doświadczeń i spojrzeń na rozwój sektora gastronomicznego.

Hotel 500 w Tarnowie Podgórnym, dzięki swojemu dogodnemu położeniu oraz doskonałemu zapleczu technicznemu, zapewnił uczestnikom komfortowe warunki do nauki i wymiany doświadczeń. Organizatorzy zadbali, aby zarówno przestrzeń wystawiennicza, jak i strefa pokazów kulinarnych były przygotowane na najwyższym poziomie, co pozwoliło gościom skupić się w pełni na chłonięciu nowych trendów i smaków.

– Organizacja wydarzenia „Kulinarnie z AB Frost” w naszym hotelu to nie tylko okazja do współpracy z branżą gastronomiczną, ale również dowód na to, że Hotel 500 doskonale sprawdza się jako miejsce szkoleń, konferencji, targów i spotkań biznesowych. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić gościom dostęp do najlepszej jakości wyposażenia i sprzętu. Nasze Centrum Konferencyjne, sala bankietowa, restauracyjna oraz piękny ogród tworzą przestrzeń idealną do organizacji tego typu przedsięwzięć. Cieszymy się, że mogliśmy gościć tak wielu pasjonatów kulinariów i specjalistów z branży – mówi Anna Operacz, Dyrektor Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym, należącym do Grupy J.W. Construction. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Good One PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Targi Bezpieczeństwa

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej

Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.

Przemysł spożywczy

Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.

Transport

Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.