Targi 'Kulinarnie z AB Frost' w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym
Martyna Dziopak
Good One PR
ul. Edwarda Jelinka 38
01-402 Warszawa
martyna.dziopak|goodonepr.pl| |martyna.dziopak|goodonepr.pl
739060588
www.goodonepr.pl
2 października w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym odbyło się wydarzenie, które przyciągnęło uwagę branży gastronomicznej – „Kulinarnie z AB Frost”. Ponad 30 wystawców i ekspertów kulinarnych zaprezentowało najnowsze trendy oraz produkty, oferując uczestnikom niepowtarzalną okazję do wymiany doświadczeń i odkrywania inspiracji na przyszłe kulinarne projekty. Hotel 500, znany z doskonałych warunków konferencyjnych, stał się idealnym tłem dla tego pełnego smaków i wiedzy spotkania.
Wydarzenie przyciągnęło szefów kuchni, restauratorów oraz kucharzy z całego kraju, którzy mieli okazję nie tylko do degustacji najnowszych produktów gastronomicznych, ale także do udziału w pokazach live cooking. Prezentacje przygotowane przez czołowych producentów, takich jak Nestle, Unilever, czy Aviko, pozwoliły uczestnikom na bieżąco obserwować, jak wykorzystywać te produkty w kuchni.
Kulinarne inspiracje w Hotelu 500
Harmonogram wydarzenia, z licznymi pokazami kulinarnymi, debatami oraz loterią, sprawił, że goście mogli spędzić cały dzień w atmosferze pełnej inspiracji i kulinarnych doznań. Kulminacyjnym punktem spotkania były debaty z ekspertami branży spożywczej, które umożliwiły wymianę doświadczeń i spojrzeń na rozwój sektora gastronomicznego.
Hotel 500 w Tarnowie Podgórnym, dzięki swojemu dogodnemu położeniu oraz doskonałemu zapleczu technicznemu, zapewnił uczestnikom komfortowe warunki do nauki i wymiany doświadczeń. Organizatorzy zadbali, aby zarówno przestrzeń wystawiennicza, jak i strefa pokazów kulinarnych były przygotowane na najwyższym poziomie, co pozwoliło gościom skupić się w pełni na chłonięciu nowych trendów i smaków.
– Organizacja wydarzenia „Kulinarnie z AB Frost” w naszym hotelu to nie tylko okazja do współpracy z branżą gastronomiczną, ale również dowód na to, że Hotel 500 doskonale sprawdza się jako miejsce szkoleń, konferencji, targów i spotkań biznesowych. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić gościom dostęp do najlepszej jakości wyposażenia i sprzętu. Nasze Centrum Konferencyjne, sala bankietowa, restauracyjna oraz piękny ogród tworzą przestrzeń idealną do organizacji tego typu przedsięwzięć. Cieszymy się, że mogliśmy gościć tak wielu pasjonatów kulinariów i specjalistów z branży – mówi Anna Operacz, Dyrektor Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym, należącym do Grupy J.W. Construction.
Herbapol Esencja Natury 2024
CocoACH! - kakaowa nowość, że ACH! Poczuj smak Level Wawel!
Francja na wyciągnięcie ręki: Biedronka wraz z French Touch
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Prawo
Resort rolnictwa chce uporządkować kwestię dzierżawy rolniczej. Dzierżawcy mają zyskać dostęp do unijnych dopłat
Resort rolnictwa pracuje nad zmianami w ustawie o dzierżawie rolniczej. Nowe przepisy mają uporządkować kwestię umów dzierżawy, dziś często zawieranych w formie ustnej, bez rejestracji, co uniemożliwia rolnikom uprawiającym dzierżawioną ziemię starania o krajowe i unijne dopłaty. Ministerstwo zapewnia, że na zmianach skorzystają obie strony. Wkrótce mają ruszyć konsultacje projektu ustawy z rolnikami, a nowe przepisy mogłyby wejść w życie w 2026 roku.
Polityka
Wynik wyborów prezydenckich w USA zależeć będzie od kilku stanów. Jest ryzyko nieuznania przegranej jednej ze stron, zwłaszcza przez Donalda Trumpa
Kończy się kampania prezydencka w Stanach Zjednoczonych, obfitująca w historyczne wydarzenia. Symbolicznie wybory rozstrzygną się we wtorek 5 listopada, ale ostateczną decyzję podejmie Kolegium Elektorów dopiero w grudniu. O wyniku zadecydują głosy w tzw. stanach wahających się, czyli niepopierających tradycyjnie demokratów ani republikanów. Najnowszy sondaż wskazuje na minimalną przewagę Kamali Harris w większości tych okręgów. Istnieje ryzyko, że Donald Trump nie uzna niekorzystnego dla siebie wyniku wyborów, jak było to cztery lata temu.
Konsument
Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie
Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.