Komunikaty PR

Wiosenne nowości WSP „Społem”

2024-05-08  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Na sklepowe półki trafiły dwa nowe sosy produkowane przez WSP „Społem”. Sos Kielecki prażona cebulka oraz Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami idealnie komponują się z sezonowymi potrawami takimi, jak świeże warzywa czy dania z grilla. To propozycje dla tych, którzy szukają jakości, dobrego składu, ale też nieoczywistych połączeń smakowych.

Do potraw z grilla i nie tylko

Sos Kielecki prażona cebulka to gęsty, lekko pikantny, kremowy sos o wyrazistym smaku prażonej cebulki. Ten wyjątkowy dodatek zachwyci wszechstronnym zastosowaniem. Pasuje idealnie do dań z grilla zarówno tych mięsnych, jak i warzywnych. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami serów, burgerami czy innymi street food’owymi klasykami, jak hot dogi czy zapiekanki. Doda także unikalnego i aromatycznego wykończenia potrawom kuchni azjatyckiej. Warto zaserwować go również  do pieczonych ziemniaków, zarówno tych z piekarnika, jak i ogniska. Sos o smaku prażonej cebulki dołączył do serii Kielecki FOOD TRUCK. Jej graficznymi wyróżnikami są: nowoczesna, intrygująca szata graficzna i poręczne, plastikowe opakowania.

Smak włoskiego lata zaklęty w sałatce

Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami to połączenie aksamitnej konsystencji tradycyjnego sosu majonezowego z wyczuwalnymi kawałkami zielonych oliwek, które nadają mu świeżości i wyjątkowego smaku. Stanowi idealne dopełnienie letnich potraw, szczególnie sałatek. Podstawą tego dania są najwyższej jakości świeże warzywa, które polane sosem sałatkowym z oliwkami nabiorą oryginalnego włoskiego charakteru. Produkt doskonale komponuje się również z serami i wędlinami, a także wzbogaca i uzupełnia smak grillowanych ryb, mięs oraz warzyw. Kulinarnych możliwości z  jego wykorzystaniem jest wiele.

Wiosną, kiedy w naszych ogródkach, na rynkach oraz w sklepach pojawiają się sezonowe warzywa możemy próbować sprawdzonych i nowych przepisów na różnego rodzaju sałatki, a dzięki Sosowi Kieleckiemu z oliwkami każdą z nich wzbogacić o nieoczywisty włoski, akcent.

Sos Kielecki prażona cebulka dostępny jest w gramaturze 450 g.

Sos Kielecki sałatkowy dostępny jest w gramaturze 180 g.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Handel

Komisja Europejska chce wprowadzić ujednolicone przepisy dotyczące wyrobów tytoniowych. Europosłowie mówią o kolejnej nadregulacji

Ministerstwo Zdrowia opracowało nowy projekt przepisów wprowadzających kolejne zakazy dotyczące wyrobów tytoniowych – całkowitą eliminację e-papierosów oraz zakaz aromatów w woreczkach nikotynowych. Najprawdopodobniej w ciągu kolejnych dwóch–trzech lat Polska będzie musiała implementować nową dyrektywę dotyczącą wszystkich produktów tytoniowych, nad którym niebawem ma rozpocząć prace Komisja Europejska. Europosłowie mówią o ryzyku chaosu legislacyjnego, nadregulacji i wskazują na zagrożenia związane z proponowaną podwyżką akcyzy.

Konsument

Za trzy miesiące ruszy w Polsce system kaucyjny. Wątpliwości budzą kwestie rozliczeń i podatków

Zaledwie trzy miesiące zostały do startu systemu kaucyjnego w Polsce. Kaucje obejmą szklane i plastikowe butelki oraz puszki z napojami. To duża zmiana dla producentów napojów, sklepów i konsumentów oraz pośredniczących w zbiórce operatorów systemów kaucyjnego. Na razie przepisy są na tyle niedoprecyzowane, że budzą wiele wątpliwości w kwestii rozliczania podatków czy rozliczeń z operatorami. Producenci będą musieli płacić podatek od niezwróconych butelek, co zwiększy ich koszty.

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.