Komunikaty PR

Manufaktura poszerza ofertę gastronomiczną o Salad Story

2023-10-04  |  08:00
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.01 MB )

We wrześniu do grona najemców strefy Qulinarium w Manufakturze dołączył lider segmentu zdrowego fast foodu – Salad Story. To jedyny punkt tej sieci w Łodzi. W ofercie są dania kuchni roślinnej: wbrew nazwie nie tylko sałatki, ale także burgery, bowle, zupy i wrapy. – To znakomite uzupełnienie oferty Qulinarium o lekkie, zdrowe propozycje obiadowe. Goście Manufaktury od pierwszych dni docenili nową markę w naszym portfolio – podkreśla Anna Łajszczak, Tenants Relationship Manager w Manufakturze.

W Manufakturze działa ponad 40 restauracji, barów i kawiarni – część w komfortowej strefie Qulinarium, część na terenie galerii handlowej, a restauracje z obsługą kelnerską funkcjonują w zabytkowych budynkach pofabrycznych na rynku. Salad Story zajęło narożny lokal w strefie Qulinarium, tuż obok Centrum Rozrywki Bajkowy Labirynt.  Klienci korzystający z oferty Salad Story mogą zamówić posiłek i zjeść go w przyjaznej, pełnej zieleni strefie gastronomicznej – czekają stoliki z wygodnymi krzesłami, blaty z hokerami i oczywiście komfortowe kanapy i fotele. Ale to nie jedyna opcja – wiele osób wybiera formułę na wynos, a także zamawia przez portale, jak choćby Glovo czy Pyszne.pl. Goście Manufaktury docenili uzupełnienie oferty Qulinarium o punkt z daniami wege. Dieta roślinna to już nie tylko światowy trend, ale przede wszystkim zdrowy styl życia.

Salad Story pozycjonuje się jako zdrowy fast food.  - Chcemy dać mieszkańcom Łodzi możliwość skorzystania z szybkiego i zdrowego jedzenia oraz skomponowania własnego posiłku z ponad 50 składników. Spodziewamy się wielu gości, którzy z nami będą chcieli dbać o swoje zdrowie, chcemy inspirować mieszkańców Łodzi i nie tylko, do zdrowego stylu życiatłumaczy Karolina Maciążek z Salad Story.

W Salad Story, jak sama nazwa wskazuje, królują sałatki, które można skomponować samodzielnie lub wybrać gotową propozycję. Ale to nie koniec – w menu nie brak również ciepłych dań, jak choćby burgerów z tak ciekawymi dodatkami jak seitan pastrami, czy wegański sos aioli.

Lokal ma 50 mkw. i znajduje się w strefie Qulinarium.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Konsument Burgerowy fenomen nie zwalnia – ponad 30% wzrostu zamówień burgerów w aplikacji Glovo Biuro prasowe
2025-05-28 | 09:00

Burgerowy fenomen nie zwalnia – ponad 30% wzrostu zamówień burgerów w aplikacji Glovo

Z okazji Międzynarodowego Dnia Burgera, przypadającego na 28 maja, Glovo podsumowuje kulinarne wybory Polaków. W 2024 roku zamówili oni ponad 30% więcej burgerów niż rok
Konsument Aloha w dostawie! Lilo i Stich wracają – a z nimi na fali poké bowle
2025-05-22 | 22:00

Aloha w dostawie! Lilo i Stich wracają – a z nimi na fali poké bowle

Już 23 maja na ekrany powraca kultowa opowieść o przyjaźni z hawajskim klimatem – Lilo i Stich. Wraz z premierą filmu, Glovo zachęca użytkowników do
Konsument Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Handel

Komisja Europejska chce wprowadzić ujednolicone przepisy dotyczące wyrobów tytoniowych. Europosłowie mówią o kolejnej nadregulacji

Ministerstwo Zdrowia opracowało nowy projekt przepisów wprowadzających kolejne zakazy dotyczące wyrobów tytoniowych – całkowitą eliminację e-papierosów oraz zakaz aromatów w woreczkach nikotynowych. Najprawdopodobniej w ciągu kolejnych dwóch–trzech lat Polska będzie musiała implementować nową dyrektywę dotyczącą wszystkich produktów tytoniowych, nad którym niebawem ma rozpocząć prace Komisja Europejska. Europosłowie mówią o ryzyku chaosu legislacyjnego, nadregulacji i wskazują na zagrożenia związane z proponowaną podwyżką akcyzy.

Konsument

Za trzy miesiące ruszy w Polsce system kaucyjny. Wątpliwości budzą kwestie rozliczeń i podatków

Zaledwie trzy miesiące zostały do startu systemu kaucyjnego w Polsce. Kaucje obejmą szklane i plastikowe butelki oraz puszki z napojami. To duża zmiana dla producentów napojów, sklepów i konsumentów oraz pośredniczących w zbiórce operatorów systemów kaucyjnego. Na razie przepisy są na tyle niedoprecyzowane, że budzą wiele wątpliwości w kwestii rozliczania podatków czy rozliczeń z operatorami. Producenci będą musieli płacić podatek od niezwróconych butelek, co zwiększy ich koszty.

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.