Komunikaty PR

Manufaktura poszerza ofertę gastronomiczną o Salad Story

2023-10-04  |  08:00
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.01 MB )

We wrześniu do grona najemców strefy Qulinarium w Manufakturze dołączył lider segmentu zdrowego fast foodu – Salad Story. To jedyny punkt tej sieci w Łodzi. W ofercie są dania kuchni roślinnej: wbrew nazwie nie tylko sałatki, ale także burgery, bowle, zupy i wrapy. – To znakomite uzupełnienie oferty Qulinarium o lekkie, zdrowe propozycje obiadowe. Goście Manufaktury od pierwszych dni docenili nową markę w naszym portfolio – podkreśla Anna Łajszczak, Tenants Relationship Manager w Manufakturze.

W Manufakturze działa ponad 40 restauracji, barów i kawiarni – część w komfortowej strefie Qulinarium, część na terenie galerii handlowej, a restauracje z obsługą kelnerską funkcjonują w zabytkowych budynkach pofabrycznych na rynku. Salad Story zajęło narożny lokal w strefie Qulinarium, tuż obok Centrum Rozrywki Bajkowy Labirynt.  Klienci korzystający z oferty Salad Story mogą zamówić posiłek i zjeść go w przyjaznej, pełnej zieleni strefie gastronomicznej – czekają stoliki z wygodnymi krzesłami, blaty z hokerami i oczywiście komfortowe kanapy i fotele. Ale to nie jedyna opcja – wiele osób wybiera formułę na wynos, a także zamawia przez portale, jak choćby Glovo czy Pyszne.pl. Goście Manufaktury docenili uzupełnienie oferty Qulinarium o punkt z daniami wege. Dieta roślinna to już nie tylko światowy trend, ale przede wszystkim zdrowy styl życia.

Salad Story pozycjonuje się jako zdrowy fast food.  - Chcemy dać mieszkańcom Łodzi możliwość skorzystania z szybkiego i zdrowego jedzenia oraz skomponowania własnego posiłku z ponad 50 składników. Spodziewamy się wielu gości, którzy z nami będą chcieli dbać o swoje zdrowie, chcemy inspirować mieszkańców Łodzi i nie tylko, do zdrowego stylu życiatłumaczy Karolina Maciążek z Salad Story.

W Salad Story, jak sama nazwa wskazuje, królują sałatki, które można skomponować samodzielnie lub wybrać gotową propozycję. Ale to nie koniec – w menu nie brak również ciepłych dań, jak choćby burgerów z tak ciekawymi dodatkami jak seitan pastrami, czy wegański sos aioli.

Lokal ma 50 mkw. i znajduje się w strefie Qulinarium.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Konsument Aloha w dostawie! Lilo i Stich wracają – a z nimi na fali poké bowle Biuro prasowe
2025-05-22 | 22:00

Aloha w dostawie! Lilo i Stich wracają – a z nimi na fali poké bowle

Już 23 maja na ekrany powraca kultowa opowieść o przyjaźni z hawajskim klimatem – Lilo i Stich. Wraz z premierą filmu, Glovo zachęca użytkowników do
Konsument Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Konsument Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport!
2025-04-21 | 23:50

Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport!

Jakie akcje promocyjne skutecznie angażują konsumentów i zwiększają sprzedaż? Które nagrody są najbardziej pożądane i wpływają na efekt? Aż 80% Polaków

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Konferencja Rozszerzona Odpowiedzialność Producenta

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Infrastruktura

Kolejne 9 mld zł trafi na budowę i modernizację sieci energetycznych. Inwestycje pomogą wyeliminować ryzyko blackoutu

Modernizacja i cyfryzacja sieci to dziś jeden z priorytetów spółek energetycznych w Polsce. Inwestycje te wzmacniają odporność systemu elektroenergetycznego i ograniczają ryzyko blackoutu, analogicznego do tego, który niedawno miał miejsce w Hiszpanii, ale też umożliwiają przyłączenie większej ilości zielonych źródeł energii. Enea pozyskała właśnie niskooprocentowaną pożyczkę w ramach KPO w wysokości 9 mld zł, które przeznaczy na budowę i modernizację sieci w północnej i zachodniej Polsce.

Rolnictwo

Gminne komisje szacują już straty w uprawach spowodowane przez majowe przymrozki. Najbardziej poszkodowani są sadownicy

W maju przygruntowe przymrozki pojawiły się na terenie niemal całego kraju. W niektórych miejscach temperatura obniżała się nawet do kilku stopni na minusie. Straty w rolnictwie i sadownictwie są bardzo duże, w niektórych regionach kraju sięgają nawet 90 proc. Ucierpiały nie tylko owoce i zboża, ale też część warzyw. Trwają już przygotowania naborów dla rolników, którzy ponieśli straty w wyniku przymrozków.

Polityka

Kampania prezydencka na ostatniej prostej. Temat ochrony zdrowia na drugim planie

Zdaniem przedstawicieli Naczelnej Izby Lekarskiej temat ochrony zdrowia w kampanii prezydenckiej, prowadzonej przed I turą wyborów, zszedł na dalszy plan. Kandydaci na najwyższy urząd w Polsce nie podawali – poza tematem składki zdrowotnej – w tym obszarze konkretów, a skupili się na kampanijnych ogólnikach i zapewnieniach. Zabrakło poruszenia wielu ważnych kwestii dotyczących m.in. przyszłości zawodów medycznych, kształcenia lekarzy, walki z agresją wobec medyków czy pomysłów na skrócenie kolejek do specjalistów i poprawy finansowania.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.