Komunikaty PR

Butcher's Original – nowa linia karm w portfolio Butcher's Pet Care

2022-06-23  |  11:00

Butcher’s Pet Care, lider brytyjskiego rynku mokrych karm dla psów wprowadza do Polski nową linię produktów. Wszystkie receptury Butcher’s Original mają tylko naturalne składniki, są bezglutenowe i zawierają między innymi naturalny psi superfood, żwacz wołowy. Wszystkie też mają proste i czytelne składy. Nowe karmy będą dostępne w sześciu różnych wariantach smakowych, dopasowanych zarówno do potrzeb psów dorosłych jak i szczeniąt.

 

Odpowiedź na oczekiwania klientów

Wprowadzenie nowej linii Butcher’s Original poprzedzone zostało badaniami jakościowymi przeprowadzonymi przez markę. Wynika z nich, że dla tzw. pet parents żywienie jest najważniejszym, priorytetowym sposobem troski o psy. Psi rodzice coraz częściej sięgają po naturalne karmy o prostym składzie, z którego jasno wynika, co trafia do misek ich podopiecznych. Ważne są również mięsność karmy oraz różnorodność dostępnych smaków.

– Nową linię dostosowaliśmy właśnie do tych oczekiwań. Skład jest przejrzysty i krótki, co dobrze widać na specjalnie zaprojektowanych etykietach naszych produktów. Dzięki temu psi rodzice sami mogą się przekonać, że wszystkie składniki w naszych karma są naturalne, brak w nich jakichkolwiek sztucznych dodatków, jak konserwanty czy aromaty – wyjaśnia Magdalena Sztylkowska, head of marketing w Butcher’s Pet Care Polska.

Jak podkreśla Magdalena Sztylkowska, receptury są tworzone pod nadzorem weterynarzy, dzięki czemu są kompletne i zaspakajają codzienne potrzeby żywieniowe zarówno dorosłych psów, jak i szczeniąt.

– Sześć różnych smaków zapewnia różnorodność przy jednoczesnej gwarancji takiej samej, bardzo wysokiej jakości, bo każda z naszych karm produkowana jest ze składników pochodzących od sprawdzonych, lokalnych dostawców – dodaje Sztylkowska.

Lider brytyjskiego rynku i jego unikalne produkty

Karmy Butcher’s są najpopularniejszymi mokrymi karmami dla psów w Wielkiej Brytanii.  Historia marki sięga lat 60 XX wieku kiedy Fred i Alice Bakerowie otworzyli sklep mięsny w niewielkim Rugby w hrabstwie Warwickshire. W 1987 ich najmłodszy syn, Graham, postanowił połączyć rodzinny biznes ze swoją miłością do psów. Tak powstała marka Butcher’s Pet Care. Wtedy też opracowano unikalną recepturę Tripe Original, której najważniejszym składnikiem jest żwacz, czyli tzw. flaczki wołowe. Produkt ten do dzisiaj, dzięki swojej unikalnej recpeturze i niezmiennie wysokiej jakości, jest jednym z najpopularniejszych w Wielkiej Brytanii,

– Żwacz to naturalny super food, zawierający wysokiej jakości białko, wapń, witaminę B12, ważne kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, które wspomagają układy odpornościowy, trawienny i kostny oraz dobrze wpływają na zdrową skórę i lśniącą sierść – wylicza Magdalena Sztylkowska.

Choć marka wciąż jest firmą rodzinną, to popularnością wyprzedza gigantów produkowanych przez międzynarodowe korporacje.

– Brytyjski rynek karm dla psów jest najbardziej rozwiniętym rynkiem w Europie i obok amerykańskiego i kanadyjskiego jest jednym z najbardziej zaawansowanych na świecie. Pozycja lidera w Wielkiej Brytanii to wielki sukces i świadczy o jakości naszych produktów: psy lubią nasze karmy, a klienci nam ufają – mówi Magdalena Sztylkowska.

Ekologiczna produkcja i szeroka gama smaków

Karmy Butcher’s są wytwarzane w nowoczesnej, ekologicznej fabryce, która w dużej mierze korzysta z surowców odnawialnych, między innymi z gromadzonej wody deszczowej. Dzięki panelom fotowoltaicznym fabryka oraz biuro są energooszczędne. Aby zminimalizować ślad węglowy, firma współpracuje tylko z lokalnymi dostawcami.

– Karmy będą dostępne w sześciu wariantach smakowych – obok najpopularniejszych na polskim rynku smaków jak wołowina i kurczak, będą też dostępne opcje z indykiem czy jagnięciną, no i przede wszystkim, nasz flagowy produkt ze żwaczem wołowym z dodatkiem wołowiny lub z dodatkiem kurczaka. Wszystkie są bezglutenowe i nie zawierają zbożowych wypełniaczy – wyjaśnia Magdalena Sztylkowska.

Nowe portfolio Butcher’s wyróżnia się również różnorodnością, jeżeli chodzi o konsystencję produktu: są mięsna kawałki w sosie, w galaretce a także w formie pasztetu. Kawałki w sosie są bogate w błonnik i witaminy, których źródłem są świeże warzywa wykorzystywane do produkcji sosu. Kawałki w galarecie mają dodatki podrobów, nerek lub wątroby, dzięki czemu zawierają witaminy oraz oleje bogate w kwasy Omega-3 i Omega-6 wykazujące właściwości przeciwzapalne, wspierające psi układ odpornościowy, pracę serca, mózgu oraz stan skóry i sierści.

Dwie karmy Junior, przeznaczone specjalnie dla psów młodych, cechuje również zawartość DHA, ważnego kwasu tłuszczowego Omega-3, który wspiera on funkcje poznawcze.

Butcher’s Original pojawi się na półkach sklepowych na już w lipcu tego roku.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Kabanosy oficjalną przekąską European League of Football Biuro prasowe
2024-04-19 | 10:55

Kabanosy oficjalną przekąską European League of Football

Marka SNACK !T, należąca do firmy Tarczyński S.A., została oficjalnym partnerem European League of Football (ELF), a kabanosy SNACK !T oficjalną przekąską ligi, co potwierdza specjalne logo
Handel Grupa Wittchen rośnie dzięki e-commerce, w 2023 roku zwiększyła przychody o 15%
2024-04-19 | 07:00

Grupa Wittchen rośnie dzięki e-commerce, w 2023 roku zwiększyła przychody o 15%

Grupa Wittchen w 2023 roku zwiększyła przychody o 15% r/r do ponad 467 mln zł, poprawiając jednocześnie marżę brutto na sprzedaży, która sięgnęła 63,5%. Wypracowany w minionym
Handel Manufaktura jako pierwsza w Łodzi: otwarcie sklepu Candy POP
2024-04-18 | 12:00

Manufaktura jako pierwsza w Łodzi: otwarcie sklepu Candy POP

Do grona najemców w Manufakturze dołączył prawdziwy słodki fenomen na światowym rynku. Candy Pop, bo o nim mowa, oferuje gamę słodyczy, napojów, przekąsek i słodkich

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Bankowość

Ponad 70 proc. budynków w Polsce wymaga gruntownej modernizacji. 1 mln zł trafi na granty na innowacje w tym obszarze

Ograniczenie zużycia energii w budynkach to jeden z najbardziej efektywnych ekonomicznie sposobów redukcji emisji dwutlenku węgla. Tymczasem w Unii Europejskiej zdecydowana większość budynków mieszkalnych wymaga poprawy efektywności energetycznej. Innowacji, które mają w tym pomóc, poszukuje ING Bank Śląski w piątej edycji swojego Programu Grantowego dla start-upów i młodych naukowców. Najlepsi mogą liczyć na zastrzyk finansowania z przeznaczeniem na rozwój i komercjalizację swojego pomysłu. Budżet Programu Grantowego ING to 1 mln zł w każdej edycji.

Infrastruktura

Branża infrastrukturalna szykuje się na inwestycyjny boom. Projektanci i inżynierowie wskazują na szereg wyzwań w kolejnych latach

W kolejnych latach w polskiej gospodarce ma być odczuwalne przyspieszenie realizacji inwestycji infrastrukturalnych. Ma to związek z finansową perspektywą unijną na lata 2021–2027 i odblokowaniem środków z KPO. To inwestycje planowane na dziesiątki albo nawet na setki lat, a w dyskusji dotyczącej takich projektów często pomijana jest rola projektantów i inżynierów. Przedstawiciele tych zawodów wskazują na szereg wyzwań, które będą rzutować na planowanie i realizowanie wielkich projektów infrastrukturalnych. Do najważniejszych zaliczają się m.in. relacje z zamawiającymi, coraz mniejsza dostępność kadr, konieczność inwestowania w nowe, cyfrowe technologie oraz unijne regulacje dotyczące zrównoważonego rozwoju w branży budowlanej.

Konsument

Techniki genomowe mogą zrewolucjonizować europejskie rolnictwo i uodpornić je na zmiany klimatu. UE pracuje nad nowymi ramami prawnymi

Techniki genomowe (NTG) pozwalają uzyskiwać rośliny o większej odporności na susze i choroby, a ich hodowla wymaga mniej nawozów i pestycydów. Komisja Europejska wskazuje, że NTG to innowacja, która może m.in. zwiększyć odporność systemu żywnościowego na zmiany klimatu. W tej chwili wszystkie rośliny uzyskane w ten sposób podlegają tym samym, mocno wyśrubowanym zasadom, co GMO. Dlatego w ub.r. KE zaproponowała nowe rozporządzenie dotyczące roślin uzyskiwanych za pomocą technik genomowych. W lutym br. przychylił się do niego Parlament UE, co otworzyło drogę do rozpoczęcia negocjacji z rządami państw UE w Radzie. Wątpliwości wielu państw członkowskich, również Polski, budzi kwestia patentów NGT pozostających w rękach globalnych koncernów, które mogłyby zaszkodzić pozycji europejskich hodowców.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.