Butcher's Original – nowa linia karm w portfolio Butcher's Pet Care
Butcher’s Pet Care, lider brytyjskiego rynku mokrych karm dla psów wprowadza do Polski nową linię produktów. Wszystkie receptury Butcher’s Original mają tylko naturalne składniki, są bezglutenowe i zawierają między innymi naturalny psi superfood, żwacz wołowy. Wszystkie też mają proste i czytelne składy. Nowe karmy będą dostępne w sześciu różnych wariantach smakowych, dopasowanych zarówno do potrzeb psów dorosłych jak i szczeniąt.
Odpowiedź na oczekiwania klientów
Wprowadzenie nowej linii Butcher’s Original poprzedzone zostało badaniami jakościowymi przeprowadzonymi przez markę. Wynika z nich, że dla tzw. pet parents żywienie jest najważniejszym, priorytetowym sposobem troski o psy. Psi rodzice coraz częściej sięgają po naturalne karmy o prostym składzie, z którego jasno wynika, co trafia do misek ich podopiecznych. Ważne są również mięsność karmy oraz różnorodność dostępnych smaków.
– Nową linię dostosowaliśmy właśnie do tych oczekiwań. Skład jest przejrzysty i krótki, co dobrze widać na specjalnie zaprojektowanych etykietach naszych produktów. Dzięki temu psi rodzice sami mogą się przekonać, że wszystkie składniki w naszych karma są naturalne, brak w nich jakichkolwiek sztucznych dodatków, jak konserwanty czy aromaty – wyjaśnia Magdalena Sztylkowska, head of marketing w Butcher’s Pet Care Polska.
Jak podkreśla Magdalena Sztylkowska, receptury są tworzone pod nadzorem weterynarzy, dzięki czemu są kompletne i zaspakajają codzienne potrzeby żywieniowe zarówno dorosłych psów, jak i szczeniąt.
– Sześć różnych smaków zapewnia różnorodność przy jednoczesnej gwarancji takiej samej, bardzo wysokiej jakości, bo każda z naszych karm produkowana jest ze składników pochodzących od sprawdzonych, lokalnych dostawców – dodaje Sztylkowska.
Lider brytyjskiego rynku i jego unikalne produkty
Karmy Butcher’s są najpopularniejszymi mokrymi karmami dla psów w Wielkiej Brytanii. Historia marki sięga lat 60 XX wieku kiedy Fred i Alice Bakerowie otworzyli sklep mięsny w niewielkim Rugby w hrabstwie Warwickshire. W 1987 ich najmłodszy syn, Graham, postanowił połączyć rodzinny biznes ze swoją miłością do psów. Tak powstała marka Butcher’s Pet Care. Wtedy też opracowano unikalną recepturę Tripe Original, której najważniejszym składnikiem jest żwacz, czyli tzw. flaczki wołowe. Produkt ten do dzisiaj, dzięki swojej unikalnej recpeturze i niezmiennie wysokiej jakości, jest jednym z najpopularniejszych w Wielkiej Brytanii,
– Żwacz to naturalny super food, zawierający wysokiej jakości białko, wapń, witaminę B12, ważne kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, które wspomagają układy odpornościowy, trawienny i kostny oraz dobrze wpływają na zdrową skórę i lśniącą sierść – wylicza Magdalena Sztylkowska.
Choć marka wciąż jest firmą rodzinną, to popularnością wyprzedza gigantów produkowanych przez międzynarodowe korporacje.
– Brytyjski rynek karm dla psów jest najbardziej rozwiniętym rynkiem w Europie i obok amerykańskiego i kanadyjskiego jest jednym z najbardziej zaawansowanych na świecie. Pozycja lidera w Wielkiej Brytanii to wielki sukces i świadczy o jakości naszych produktów: psy lubią nasze karmy, a klienci nam ufają – mówi Magdalena Sztylkowska.
Ekologiczna produkcja i szeroka gama smaków
Karmy Butcher’s są wytwarzane w nowoczesnej, ekologicznej fabryce, która w dużej mierze korzysta z surowców odnawialnych, między innymi z gromadzonej wody deszczowej. Dzięki panelom fotowoltaicznym fabryka oraz biuro są energooszczędne. Aby zminimalizować ślad węglowy, firma współpracuje tylko z lokalnymi dostawcami.
– Karmy będą dostępne w sześciu wariantach smakowych – obok najpopularniejszych na polskim rynku smaków jak wołowina i kurczak, będą też dostępne opcje z indykiem czy jagnięciną, no i przede wszystkim, nasz flagowy produkt ze żwaczem wołowym z dodatkiem wołowiny lub z dodatkiem kurczaka. Wszystkie są bezglutenowe i nie zawierają zbożowych wypełniaczy – wyjaśnia Magdalena Sztylkowska.
Nowe portfolio Butcher’s wyróżnia się również różnorodnością, jeżeli chodzi o konsystencję produktu: są mięsna kawałki w sosie, w galaretce a także w formie pasztetu. Kawałki w sosie są bogate w błonnik i witaminy, których źródłem są świeże warzywa wykorzystywane do produkcji sosu. Kawałki w galarecie mają dodatki podrobów, nerek lub wątroby, dzięki czemu zawierają witaminy oraz oleje bogate w kwasy Omega-3 i Omega-6 wykazujące właściwości przeciwzapalne, wspierające psi układ odpornościowy, pracę serca, mózgu oraz stan skóry i sierści.
Dwie karmy Junior, przeznaczone specjalnie dla psów młodych, cechuje również zawartość DHA, ważnego kwasu tłuszczowego Omega-3, który wspiera on funkcje poznawcze.
Butcher’s Original pojawi się na półkach sklepowych na już w lipcu tego roku.

Posnet Evo – Jak przyspieszyć sprzedaż i oszczędzać pieniądze w Twojej firmie

Gadżety erotyczne z dostawą do domu – zamówienia rosną szybciej niż inflacja

Komentarz rynkowy DPD Polska: sektor e-commerce – między presją cenową, a oczekiwaniami klientów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Ochrona środowiska

Ostateczny kształt rozszerzonej odpowiedzialności producenta wciąż pod znakiem zapytania. Przykładem dla Polski mogą być rozwiązania z Czech czy Belgii
Zgodnie z wytycznymi Unii Europejskiej do końca 2025 roku Polska powinna osiągnąć poziom recyklingu odpadów opakowaniowych na poziomie min. 65 proc. Trudno to osiągnąć bez wdrożenia systemu rozszerzonej odpowiedzialności producenta (ROP), który w świetle unijnych zaleceń powinien być zaimplementowany już w 2023 roku, a którego ostatecznego kształtu jeszcze nie znamy. Zagraniczni eksperci uważają, że Polska powinna iść w ślady Czech, Belgii i Włoch, stawiając na elastyczną organizację odpowiedzialności producenta (OOP).
Handel
Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od zamierzonego i spowolni rozwój Ameryki. Na wojnie handlowej z resztą świata to Stany mogą tracić najmocniej

– Liczne decyzje prezydenta Trumpa, nie tylko na polu ekonomicznym, są po prostu oparte na nieracjonalnych przesłankach, są fałszywe, są szkodliwe i dla Stanów Zjednoczonych, i dla innych, mówiąc językiem popularnym, są chore – ocenia prof. Grzegorz Kołodko, były minister finansów, i wskazuje m.in. na chaos spowodowany wprowadzaniem, zawieszaniem i przywracaniem ceł. Ekonomista w książce „Trump 2.0. Rewolucja chorego rozsądku” analizuje trumponomikę, a więc ekonomię i politykę gospodarczą pomysłu prezydenta oraz jej wpływ na gospodarkę, przestrzega przed zagrożeniami i wskazuje sposoby wyjścia z nasilającego się globalnego zamieszania. Autor ocenia też negatywnie pozaekonomiczne aspekty działalności amerykańskiego prezydenta z wyjątkiem jednego aspektu.
Farmacja
Samoleczenie generuje w UE oszczędności na poziomie 40 mld euro rocznie. Dzięki temu odciążone są europejskie systemy zdrowotne

Każdego roku Europejczycy leczą samodzielnie ok. 1,2 mld drobnych dolegliwości, w tym przeziębienie czy niestrawność. Zdaniem ekspertów wzmocnienie tych kompetencji społeczeństwa może być remedium na braki kadrowe w opiece zdrowotnej i jej deficyt budżetowy. Sięganie po leki bez recepty (OTC), suplementy diety i wyroby lecznicze pozwala uniknąć ok. 120 mln konsultacji lekarskich w skali roku, co odpowiada pracy nawet 36 tys. lekarzy pierwszego kontaktu. Samoleczenie generuje w UE oszczędności na poziomie 40 mld euro rocznie – wynika z danych przedstawionych podczas 61. konferencji AESGP, która odbyła się w Warszawie.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.