News powiązane z grill
2017-07-20 | 06:10
Żywienie
Menu na przyjęciu ogrodowym musi być dostosowane do charakteru spotkania. Dobrze sprawdza się serwowanie przekąsek w małych porcjach
Pod pojęciem przyjęcia ogrodowe kryją się zarówno nieformalne spotkania w gronie rodziny lub znajomych, takie jak grill czy barbecue, jak i oficjalne cocktail party i buffet dinner w ogrodzie. Ze względów praktycznych dania serwowane na garden party powinny być podawane w małych porcjach, łatwych do spożycia na stojąco. Do popularnych w Polsce przekąsek należą: koreczki, ale też grillowane mięso czy kiełbasa. Jeśli nie możemy z nich zrezygnować, to warto zadbać o odpowiednią formę ich podania. Do picia oprócz wody mineralnej i soków warto postawić na alkohole, m.in. wino i piwo oraz long drinki.
2016-09-02 | 06:40
Handel
Rośnie zapotrzebowanie na asortyment ogrodniczy. W sezonie dużą popularnością cieszą się meble ogrodowe, baseny i grille
Polacy wykazują znacznie większą dbałość o ogrody niż jeszcze kilka lat temu, dlatego wiosną i latem centra ogrodnicze przeżywają prawdziwe oblężenie. Największą popularnością od kilku sezonów cieszą się meble ogrodowe – technorattanowe, drewniane bądź tekowe. W przypadku sprzętu do pielęgnacji ogrodów widać większe zapotrzebowanie na produkty wysokiej jakości. Najniższa półka cenowa w tym przypadku prawie zupełnie zanikła – mówią przedstawiciele sieci Praktiker.
2014-07-02 | 06:30
Żywienie
Kuchnia brazylijska coraz bardziej popularna. Wiele przepisów nawiązuje do kuchni polskiej
Przy okazji mundialu wzrosło zainteresowanie kuchnią brazylijską na całym świecie. Jak się okazuje, nie jest ona tak egzotyczna, jak można by przypuszczać. Dominują w niej mięsne potrawy z grilla, które są szczególnie łatwo i chętnie adaptowane w Polsce.
2014-06-18 | 06:10
Dom i ogród
Grille otwarte wciąż najbardziej popularne wśród Polaków. Powoli rośnie też zainteresowanie bardziej praktycznymi grillami zamkniętymi
W sezonie wiosenno-letnim Polacy wciąż bardzo chętnie grillują. Duży obecnie wybór grilli sprawia, że klienci zaczynają rezygnować z otwartych grilli, opalanych węglem drzewnym, na rzecz tych zamkniętych oraz elektrycznych czy gazowych, które można eksploatować niezależnie od pory roku. W dodatku potrawy przyrządzane na tego typu sprzęcie, zwłaszcza na grillach zamkniętych, pieką się szybciej i są smaczniejsze.