News powiązane z rynek hotelarsko-gastronomiczny

2016-05-11 | 06:40
Handel
Jedzenie poza domem wciąż nie jest domeną Polaków. Na usługi gastronomiczne Polacy przeznaczają mniej niż mieszkańcy większości krajów UE News powiązane z rynek hotelarsko-gastronomiczny

Jedzenie poza domem wciąż nie jest domeną Polaków. Na usługi gastronomiczne Polacy przeznaczają mniej niż mieszkańcy większości krajów UE

Wydatki na żywienie poza domem w ubiegłym roku zwiększyły się co prawda o prawie 5 proc., osiągając blisko 25 mld zł, ale nadal są kilka razy mniejsze niż w pozostałych krajach UE. Analitycy prognozują więc lata dynamicznego wzrostu rynku, w którym duży udział w tym mieć będą Quick Service Restaurants (popularne fast foody).
więcej
2015-08-07 | 06:45
Infrastruktura
Rośnie polski rynek hotelowy. Przez pół roku przybyło 78 nowych hoteli

Rośnie polski rynek hotelowy. Przez pół roku przybyło 78 nowych hoteli

Polski rynek hotelowy rozwija się, zarówno segment premium, jak i ekonomiczny. W połowie ubiegłego roku działało niemal 2,5 tys. hoteli. Najwięcej było tych opatrzonych trzema gwiazdkami.
więcej
2013-11-22 | 06:30
Firma
Polacy coraz częściej jedzą posiłki w restauracjach. Rynek gastronomiczny rozrasta się

Polacy coraz częściej jedzą posiłki w restauracjach. Rynek gastronomiczny rozrasta się

Gotowanie jest dla Polaków coraz ważniejsze. Częściej jedzą poza domem, a dzięki temu rynek hotelarsko-gastronomiczny – tzw. HoReCa rozwija się. Za sprawą programów telewizyjnych i konkursów kulinarnych coraz więcej osób, także młodych, nie tylko interesuje się gotowaniem, lecz również wiąże z nim swoją zawodową przyszłość.
więcej