Biuro prasowe
BIZNES
2023-11-17
Użytkownik jest mądrzejszy od architekta
W świecie architektury, gdzie forma spotyka się z funkcją, a estetyka jest równie istotna co praktyczność, Józef Franczok i Marcin Kolanus z pracowni PORT wyznaczają nowe ścieżki.
Źródło informacji: OKK! PR
czytaj więcej
BIZNES
2023-11-17
CBRTP z nowymi członkami zarządu i rady nadzorczej
Centrum Badań i Rozwoju Technologii dla Przemysłu wzmocniło skład zarządu i rady nadzorczej.
BIZNES
2023-11-17
Zatory płatnicze na życzenie
Prawie 9 na 10 mikro-, małych i średnich przedsiębiorstw zwleka przynajmniej kilka dni, zanim upomni się o zaległą płatność u kontrahenta. Co 5. monituje dopiero po upływie kilku tygodni – pokazuje badanie „Etyka płatnicza przedsiębiorców” Kaczmarski Inkasso.
IT i technologie BIZNES
2023-11-17
Doświadczenie pracownicze jest równie ważne jak klienckie
Kiedyś budowanie kultury wydajności wspierającej ambicje firmy i zatrudnionych osób stanowiło jedynie przyjemny benefit. Obecnie świat pracy wygląda inaczej, a doświadczenie pracownicze jest tak samo ważne, jak klienckie.
BIZNES
2023-11-17
Jak zapewnić bezpieczeństwo energetyczne budynku? 5 kluczowych aspektów
Bezpieczeństwo energetyczne budynku to niezmiernie istotny element, który ma wpływ na komfort, wydajność i bezpieczeństwo jego mieszkańców czy użytkowników.
BIZNES
2023-11-17
Niepewna sytuacja na rynku budownictwa. Jak budować, by to się opłacało?
Firmy budowlane działają w bardzo zmiennym otoczeniu rynkowym.
BIZNES
2023-11-17
Przemysł: w jaki sposób zbudować wizerunek handlowca?
Przemysł to branża, w której cały czas są poszukiwani pracownicy
BIZNES
2023-11-16
MLP Group konsekwentnie poprawia wyniki
Wyniki finansowe za 3Q
Źródło informacji: Lark Promotion
czytaj więcej
BIZNES
2023-11-16
Jak będą się kształtować ceny karpia?
Rozpoczęły się odłowy karpia - co czeka (portfele) konsumentów w sezonie świątecznym?
Źródło informacji: M&CC
czytaj więcej
BIZNES
2023-11-16
Większość Europejczyków zmniejsza konsumpcję mięsa. Badanie finansowane przez UE
Ogólnoeuropejskie badanie sfinansowane w ramach unijnego projektu Smart Protein, wykazało, że 51% osób jedzących mięso w Europie twierdzi, że aktywnie ogranicza roczne spożycie mięsa.
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej