Biuro prasowe

BIZNES 2023-11-17

Użytkownik jest mądrzejszy od architekta

W świecie architektury, gdzie forma spotyka się z funkcją, a estetyka jest równie istotna co praktyczność, Józef Franczok i Marcin Kolanus z pracowni PORT wyznaczają nowe ścieżki.
Źródło informacji: OKK! PR
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-17

CBRTP z nowymi członkami zarządu i rady nadzorczej

Centrum Badań i Rozwoju Technologii dla Przemysłu wzmocniło skład zarządu i rady nadzorczej.
BIZNES 2023-11-17

Zatory płatnicze na życzenie

Prawie 9 na 10 mikro-, małych i średnich przedsiębiorstw zwleka przynajmniej kilka dni, zanim upomni się o zaległą płatność u kontrahenta. Co 5. monituje dopiero po upływie kilku tygodni – pokazuje badanie „Etyka płatnicza przedsiębiorców” Kaczmarski Inkasso.

Doświadczenie pracownicze jest równie ważne jak klienckie

Kiedyś budowanie kultury wydajności wspierającej ambicje firmy i zatrudnionych osób stanowiło jedynie przyjemny benefit. Obecnie świat pracy wygląda inaczej, a doświadczenie pracownicze jest tak samo ważne, jak klienckie.
BIZNES 2023-11-17

Jak zapewnić bezpieczeństwo energetyczne budynku? 5 kluczowych aspektów

Bezpieczeństwo energetyczne budynku to niezmiernie istotny element, który ma wpływ na komfort, wydajność i bezpieczeństwo jego mieszkańców czy użytkowników.
BIZNES 2023-11-17

Niepewna sytuacja na rynku budownictwa. Jak budować, by to się opłacało?

Firmy budowlane działają w bardzo zmiennym otoczeniu rynkowym.
BIZNES 2023-11-17

Przemysł: w jaki sposób zbudować wizerunek handlowca?

Przemysł to branża, w której cały czas są poszukiwani pracownicy
BIZNES 2023-11-16

MLP Group konsekwentnie poprawia wyniki

Wyniki finansowe za 3Q
Źródło informacji: Lark Promotion
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-16

Jak będą się kształtować ceny karpia?

Rozpoczęły się odłowy karpia - co czeka (portfele) konsumentów w sezonie świątecznym?
Źródło informacji: M&CC
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-16

Większość Europejczyków zmniejsza konsumpcję mięsa. Badanie finansowane przez UE

Ogólnoeuropejskie badanie sfinansowane w ramach unijnego projektu Smart Protein, wykazało, że 51% osób jedzących mięso w Europie twierdzi, że aktywnie ogranicza roczne spożycie mięsa.
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej