Biuro prasowe
Przemysł spożywczy BIZNES
2020-11-05
Nowa organizacja branżowa
Producenci wody butelkowanej – Nałęczów Zdrój Sp. z o.o., Nestlé Polska S.A. Oddział Nestlé Waters, Wody Jerzy oraz Żywiec Zdrój S.A. – powołali do życia nową organizację branżową.
BIZNES
2020-11-05
Grupa Muszkieterów dalej rośnie pomimo niepewnego otoczenia gospodarczego
Całkowite obroty zarządzanych przez Grupę sieci sklepów Intermarché, wraz ze stacjami paliw, oraz Bricomarché wyniosły w Polsce w omawianym okresie 5,76 miliarda złotych.
BIZNES
2020-11-05
Złoty Wąs 2020. Akcja trwa – wąsacze, przysyłajcie zdjęcia!
„Wąs wanted. Krótki lub długi”. Jest jeszcze kilka dni na przysłanie zgłoszenia i powalczenie o profesjonalną sesję zdjęciową oraz nagrody rzeczowe. Partnerem kampanii jest Magnolia Park.
Źródło informacji: PR Expert
czytaj więcej
BIZNES
2020-11-05
Koronawirus nie powstrzymuje wzrostu funduszy IPOPEMA TFI
Pierwsze III kwartały 2020 roku były okresem dynamicznych zmian na rynkach finansowych w Polsce i na świecie, ale fundusze IPOPEMA TFI poradziły sobie całkiem dobrze w tych warunkach.
Źródło informacji: Bellini Capital
czytaj więcej
IT i technologie BIZNES
2020-11-05
Aplikacja Nest Banku dołącza do Huawei AppGallery
Aplikacja Nest Banku dołącza do Huawei AppGallery
BIZNES
2020-11-05
DO OK nawiązuje strategiczną współpracę z Sari Brander
Grupa DO OK SA, specjalizująca się w konsultingu IT i dostarczaniu kompleksowych usług
programistycznych, w ramach rozwijania swojej działalności na rynku międzynarodowym
i kreowania nowych czynników wzrostu, podjęła strategiczną współpracę z Sari Brander.
BIZNES
2020-11-05
E-sklep szyty na miarę- LoanByLink
Digitalizacja nie jest nowym pojęciem. Wielu biznesmenów od dawna przeprowadza cyfryzację w strukturach swoich firm.
Źródło informacji: Provema Sp. z o.o.
czytaj więcej
BIZNES
2020-11-05
Polacy niechętnie inwestują w działania proekologiczne
Tylko 37% Polaków w ostatnich trzech latach zdecydowało się przeprowadzić inwestycję ekologiczną, wymagającą nakładów co najmniej 1 tys. zł – wynika z badania IBRiS, przeprowadzonego na zlecenie Banku Ochrony Środowiska.
BIZNES
2020-11-05
„Polski stół” – kulinarna opowieść o Polsce
Przewodnik po polskich tradycjach kulinarnych autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. Cyfrowa publikacja jest dostępna bezpłatnie w językach angielskim oraz hiszpańskim. Wśród partnerów publikacji znalazło się m.in. Muzeum Polskiej Wódki i Stowarzyszenie Polska Wódka.