Biuro prasowe

BIZNES 2020-12-01

Rekordowy Cyber Week – łącznie na świecie sprzedaż osiągnęła 270 miliardów USD

Globalna sprzedaż internetowa osiągnęła nowy rekord, wynoszący 270 miliardów dolarów, co stanowi wzrost o 36% w porównaniu z rokiem 2019
BIZNES 2020-12-01

Jakie korzyści przynosi sklepom technologia RFID w i dlaczego FEFO to zysk?

Spożywczy handel detaliczny stoi dziś przed kompleksowymi wyzwaniami wymagającymi zarówno optymalizacji procesów operacji sklepowych, jak i sprostania zmieniającym się zwyczajom zakupowym konsumentów.
Praca BIZNES 2020-12-01

Starzejąca się ludność Polski będzie potrzebować opieki

COVID-19 generuje popyt na profesjonalnych opiekunów dla seniorów
BIZNES 2020-12-01

Bricomarché: Bricomaty staną przy wszystkich sklepach sieci do końca 2021 r.

Najpopularniejszymi formami odbioru zakupów online są: boksy (69 proc.) i dostawa kurierska (67 proc.) – wynika z badania „Zwyczaje remontowe Polaków. Czy produkty do remontu i wykończenia wnętrz kupujemy online?” przeprowadzonego na zlecenie sieci Bricomarché.
BIZNES 2020-12-01

Bistro Minutka - paluszki serowe w panierce od MLEKOVITY

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów, którzy oczekują wciąż nowych produktów, MLEKOVITA ciągle pracuje nad rozwojem swojej oferty. Tym razem lider branży mleczarskiej wprowadza nową linię dań gotowych Bistro Minutka – paluszki serowe w panierce.
BIZNES 2020-12-01

Kobieta inżynier – to brzmi dumnie

Kobiece kariery w branży technicznej
BIZNES 2020-12-01

Firma OKI Europe wprowadza na rynek The Design Hub

Firma OKI Europe wprowadza na rynek rozwiązanie w zakresie tworzenia oznakowań na żądanie, które umożliwia organizacjom szybkie dostosowanie się do zmieniających się potrzeb
Źródło informacji: Oki Systems Polska
czytaj więcej
BIZNES 2020-12-01

Ponad 40% firm mniej ufa swoim kontrahentom

Większość firm w czasie pandemii zmieniło swoje podejście do partnerów biznesowych, a cztery na dziesięć deklaruje, że ufa im mniej - wynika z badania Krajowego Rejestru Długów.
BIZNES 2020-12-01

Polacy lubią drób i doceniają jego jakość

Spożycie drobiu w Polsce rośnie niezmiennie od kilkunastu lat. Statystyczny Polak zjada około 30 kilogramów mięsa drobiowego rocznie, podczas gdy unijna średnia wynosi 24 kilogramy.
BIZNES 2020-12-01

„Podkarpacie. Będziesz pod wrażeniem”

Ruszyła kampania informacyjno-promocyjna walorów turystyczno-gospodarczych województwa podkarpackiego
Źródło informacji: Agencja PR
czytaj więcej