Biuro prasowe
BIZNES
2020-02-27
Hotel to ludzie! W jakie szkolenia warto inwestować?
Hotelarstwo to branża, w której czynnik ludzki odgrywa niepodważalną rolę. Sukces obiektu noclegowego w dużej mierze zależy bowiem od jakości kadr. Nikogo nie trzeba przekonywać, że inwestycja w pracowników się opłaca.
Źródło informacji: Open Media
czytaj więcej
BIZNES
2020-02-26
Renata Timoščik nową Senior Director Market Development w Circle K Polska
Z początkiem lutego br. Renata Timoščik dołączyła do polskiego zespołu Circle K i objęła stanowisko Senior Director Market Development.
Źródło informacji: Grayling Poland
czytaj więcej
BIZNES
2020-02-26
Jak rekrutować specjalistę
Już ponad według prognoz w perspektywie 5-ciu lat na polskim rynku pracy będzie brakować 1,5 mln pracowników. Nie dziwi więc fakt, że pracodawcy szukają coraz nowszych sposobów rekrutacji i starają się przekonać potencjalnych pracowników dodatkowymi benefitami.
BETFAN z nagrodami za debiut roku i kampanię marketingową roku
BETFAN, legalny polski bukmacher, zdobył dwie nagrody w konkursie dla najlepszych firm działających na rynku biznesu rozrywkowego - Polish Gaming Aces 2019. Bukmacher zwyciężył w dwóch kategoriach - „Debiut roku” i „Kampania marketingowa roku”.
Źródło informacji: Practum Consulting
czytaj więcej
BIZNES
2020-02-25
Laktopol: To będzie rok inwestycji, nowych produktów i rozbudowanej ekspansji
Dla Grupy Kapitałowej Polindus-Laktopol rok 2019 upłynął pod znakiem okrągłych jubileuszy (poszczególne spółki i zakłady obchodziły swoje 20-lecie oraz 30-lecia istnienia).
BIZNES
2020-02-25
Sztuczna inteligencja pomoże wyjść z nałogu
Polscy naukowcy opracowali nowatorską metodę walki z uzależnieniami od substancji i zachowań.
BIZNES
2020-02-25
Laktopol rozwija skup mleka
W przeciągu ostatnich dwóch lat Laktopol powiększył ilość skupionego mleka o ponad 160%. Firma oferuje producentom tę usługę od połowy 2016 r. i sukcesywnie rozwija sieć współpracujących z nią rolników.
BIZNES
2020-02-25
Dyplomacja od kuchni
Nie od dziś wiadomo, że politykę robi się przy stole, gdzieś między aperitifem a deserem.
BIZNES
2020-02-25
Najnowsze inwestycje Podlaskich Zakładów Zbożowych – profesjonalne laboratorium
Nikogo nie trzeba przekonywać do tego, że smak i aromat potraw w największym stopniu zależy od jakości wykorzystywanych składników. Jednym słowem – bez dobrej mąki nie będzie chleba…