Biuro prasowe
Niemal połowa zatrudnionych boi się utraty pracy. Jak COVID-19 zmienia biznes?
Pandemia coraz mocniej wpływa na światową gospodarkę. Nowe dane zebrane w trakcie międzynarodowych badań Salesforce Research Consumer i Salesforce Workforce Research pokazują ogromną skalę zjawiska.
BIZNES
2020-05-28
Kolejne punkty otwarte w ETC Swarzędz
W ETC Swarzędz czynne są już niemal wszystkie sklepy i punkty usługowe. W miniony piątek działalność wznowiła marka Sinsay a już 1 czerwca, klientów zaprosi ponownie Restauracja Olimp.
Źródło informacji: Beyond Public Relations
czytaj więcej
BIZNES
2020-05-28
Prognozowany spadek wartości rynku DIY w 2020 r. w związku z epidemią COVID-19
Rok 2019 był kolejnym rokiem z rzędu, w którym wartość detalicznego rynku asortymentu DIY w Polsce wzrosła. Epidemia COVID-19 w 2020 r. gwałtownie przerwała dobry okres na rynku.
Źródło informacji: PMR
czytaj więcej
BIZNES
2020-05-28
Opłaciła się inwestycja w kanał on-line
Szybki rozwój e-commerce potwierdza internetowa drogeria oraz dystrybutor artykułów dla dzieci
Źródło informacji: Good One PR
czytaj więcej
BIZNES
2020-05-27
Salon Agata na warszawskim Okęciu po remoncie otwiera się dla Klientów
Już w najbliższy piątek, 29 maja zostanie otwarta pierwsza część nowo wyremontowanego salonu Agata na warszawskim Okęciu. Jeden z dwóch punktów sprzedaży sieci na mapie Warszawy, od wielu lat uczęszczany przez Klientów marki, przechodzi generalny remont.
Źródło informacji: 24/7 Communication
czytaj więcej
BIZNES
2020-05-26
Urządzanie bez stresu. Wirtualna rzeczywistość ratuje remont
Wirtualna rzeczywistość sprawdza się w grach komputerowych. Ale czy da się ją wykorzystać w salonie z wyposażeniem wnętrz? Marka VOX pokazuje, że tak.
Źródło informacji: Home Sweet Home PR
czytaj więcej
BIZNES
2020-05-22
PSH Lewiatan rozwija sieć
Pomimo nadzwyczajnej sytuacji trwa ekspansja sieci Lewiatan. W ostatnich tygodniach do największej polskiej sieci franczyzowej dołączyli nowi przedsiębiorcy, a liczba sklepów zwiększyła się o kolejne 9 lokalizacji.
BIZNES
2020-05-21
Jak koronawirus zmienił logistykę?
Dopasowanie usług do nowych zachowań konsumentów, analiza bieżących potrzeb producentów świeżej żywności, dostosowanie do innego funkcjonowania sklepów – to wyzwania, z jakimi musiała zmierzyć się logistyka w dobie COVID-19.
BIZNES
2020-05-18
Gastronomia i usługi wracają do pełnego funkcjonowania w CH Osowa
18 maja w CH Osowa swoją działalność wznawia salon fryzjerski oraz również od dziś działać będą restauracje i kawiarnie. Klienci będą mogli skorzystać z oferty gastronomicznej centrum na miejscu w lokalach i w strefie foodcourt.
Źródło informacji: Publicon Sp. z.o.o.
czytaj więcej