Biuro prasowe

BIZNES 2023-01-31

Nowa maszyna pakująca od Ishidy – zaprojektowana, by sprostać nowym wyzwaniom

INSPIRA Boxmotion, dzięki 30% wzrostowi prędkości w porównaniu z poprzednimi modelami, stanowi efektywne rozwiązanie dla producentów żywności, którzy chcą obniżyć koszty.
BIZNES 2023-01-30

Premiumizacja vs. inflacja. Znamy opinie ekspertów z branży food!

Postpandemiczne odbicie czy rosnący rynek dóbr luksusowych to hasła, które spotykamy w dobie ciągle wysokiej inflacji i kryzysu gospodarczego. A co na to producenci żywności i restauratorzy? Zdania specjalistów są podzielone.
BIZNES 2023-01-23

Innowacyjne technologie i ich rola w produkcji żywności

Monitoring parametrów, precyzyjne pomiary oraz dbałość o każdy detal produktu.
Źródło informacji: 2pr
czytaj więcej
BIZNES 2023-01-20

DANONE przekazał 111 mln zł na projekty społeczne

Po 30 latach działań na rzecz zdrowia i planety, firma ogłasza dalsze plany
BIZNES 2023-01-20

Szczyt sezonu na portery

Specjalnie na trzecią sobotę stycznia, kiedy po raz 8. obchodzimy Święto Porteru Bałtyckiego (Baltic Porter Day), polskie browary uwarzyły kilkadziesiąt premierowych porterów.
BIZNES 2023-01-12

Orientalna rewolucja – cztery nowe sosy Fanex

Fanex – polski lider w produkcji sosów dla branży HoReCa, wprowadził do swojej oferty cztery zupełnie nowe produktu dedykowane kuchni orientalnej. Sos Pad Thai, Seczuański, Teryiaki oraz Mango-Jalapeno, to kulinarna wycieczka w głąb Azji.
Źródło informacji: Fanex
czytaj więcej
BIZNES 2023-01-11

Czy produkcja owadów będzie rozwiązaniem na głód na świecie?

W kontekście szybkiego przyrostu liczby ludności - do 9 mld w 2050 r. - ludzkość stoi przed dramatycznymi wyborami. Luka żywnościowa wyniesie wtedy 70% w stosunku do obecnej produkcji.
BIZNES 2023-01-10

Najważniejsze trendy branży gastronomicznej Q1 2023

W nowym roku przyglądamy się najważniejszym kierunkom, które będą definiować branżę gastronomiczną w najbliższych miesiącach.
Źródło informacji: Monday PR Sp. z o.o. Sp.k.
czytaj więcej
BIZNES 2023-01-09

Dobrowolscy od Kuchni - nowa linia dań gotowych

Znana z doskonałej jakości wędlin marka Dobrowolscy stworzyła linię dań gotowych „Dobrowolscy od Kuchni”. To aż pięć zupełnie nowych produktów na bazie najwyższej jakości mięsa wieprzowego, pieczonych bez dodatku oleju.
Źródło informacji: Orchidea Creative Group
czytaj więcej
BIZNES 2023-01-09

KUPS o podatku cukrowym – zagrozi sadownikom. Czekają nas kolejne podwyżki?!

Konferencja uzgodnieniowa w sprawie ustawy o podatku cukrowym nie przyniosła korzystnych rozstrzygnięć dla sadowników – informuje Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS).