Biuro prasowe

BIZNES 2023-04-20

New Food Forum już 11 maja

Czwarta edycja New Food Forum odbędzie się już 11 maja 2023 w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. Eksperci i praktycy spotkają się, aby dyskutować o przyszłości wciąż rosnącego rynku i wymieniać się doświadczeniem z roku pełnego wyzwań.
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej

Branża spożywcza przygotowana do konkurowania z firmami zagranicznymi

42 proc. firm spożywczych z sektora przemysłowego uważa, że z perspektywy posiadanego parku maszyn i urządzeń branża jest równie dobrze lub nawet lepiej przygotowana do konkurowania w porównaniu z firmami zagranicznymi – wynika z badania Siemens Financial Services w Polsce.
Źródło informacji: CCG
czytaj więcej
BIZNES 2023-04-17

Co kryje się za inflacją cen żywności w Europie?

Niemcy (+12,6%), Polska (+14,5%) i Słowacja (+18,6%) odnotowały ponadprzeciętną inflację cen żywności.
Źródło informacji: AKM multiAN PR
czytaj więcej
BIZNES 2023-04-14

Pierwsza restauracja L’Osteria już latem w Warszawie

L’Osteria – marka, która podbiła już serca wielbicieli włoskiej kuchni w ośmiu europejskich krajach - wchodzi na polski rynek. Otwarcie pierwszej restauracji jest planowane na lato 2023 roku w warszawskim Centrum Praskim Koneser.
BIZNES 2023-04-07

Nowa butelka Nałęczowianka w 100% z plastiku z recyklingu

Nałęczowianka wprowadziła na rynek nowe butelki o pojemności 1l. Wyróżnia je to, że są w całości wykonane z recyklingowego PETu, czyli rPETu.
BIZNES 2023-04-06

Dobry start GASTROTARGÓW SMAKKi

Pierwsza edycja GASTROTARGÓW SMAKKi już za nami. To udany debiut wydarzenia, w którym biznesowe podejście do gastronomii i troska o jej rozwój były widoczne w ofercie i na stoiskach wystawców oraz strefie live cooking.
Źródło informacji: Lawenda Public Relations
czytaj więcej
BIZNES 2023-04-05

Święta Wielkanocne tuż tuż!

Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowy czas spotkań z rodziną i przyjaciółmi, którzy zjeżdżają nawet z najdalszych zakątków świata. Marcin Sikora, kucharz Winiarni Zamojskiej przygotował autorskie przepisy na potrawy, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole!
Źródło informacji: Lensomai Communication
czytaj więcej
BIZNES 2023-04-04

Przygotowania do sezonu zbiorów w „Herbapol-Lublin” S.A.

Początek wiosny oznacza start przygotowań do sezonu zbiorów w firmie „Herbapol-Lublin” S.A. Pozyskiwanie niezbędnych do produkcji surowców roślinnych to proces wieloetapowy i rozłożony na poszczególne miesiące.
BIZNES 2023-04-04

MINIczekolady z Wawelu – na słodką przekąskę okazja zawsze się znajdzie!

Wraz z nadejściem wiosny marka Wawel prezentuje nowoczesną, odświeżoną odsłonę pysznych MINIczekolad.
BIZNES 2023-04-03

Sprzedaż roślinnych alternatyw pobiła kolejny rekord

Według najnowszego raportu, sprzedaż roślinnych alternatyw osiągnęła rekordową wartość 782 milionów złotych.
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej