Biuro prasowe
BIZNES
2023-05-16
Czy obecność na targach branżowych to wciąż must have?
O targach, szczególnie od czasów pandemii, mówi się często z przymrużeniem oka. Co więc sprawia, że wystawców i odwiedzających nie brakuje? Poznaj case study firmy SLODKIE, która od lat obecna jest na polskich i światowych targach branży spożywczej oraz reklamowej.
BIZNES
2023-05-11
Ruszają zapisy na IV spotkanie Food Working. Tematem mięso przyszłości
Przed nami kolejne, a jednocześnie ostatnie przed wakacjami spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. 25 maja w Studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.
BIZNES
2023-04-28
W poszukiwaniu fleksitarian. Gdzie szukać kluczowych odbiorców produktów roślinn
To oficjalne: fleksitarianizm wszedł do mainstreamu. Z uwagi na fakt, że ten styl żywienia jest mniej restrykcyjny niż weganizm i wegetarianizm, bariera wejścia jest znacznie niższa.
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-27
Crunchips FrytStyle – pierwsze chipsy w kształcie frytek!
Crunchips FrytStyle od firmy Lorenz to zupełnie nowy koncept, charakteryzujący się unikatowym kształtem i teksturą. Produkt dostępny będzie w trzech smakach: Ketchup-mayo, Serowy dip oraz Sos barbecue.
BIZNES
2023-04-27
Roślinna branża spożywcza wzrasta i staje się coraz ciekawsza
Branża roślinnych alternatyw mięsa, nabiału, jaj i owoców morza jest aktualnie jednym z najciekawszych i najbardziej dynamicznych sektorów w branży spożywczej. Coraz bardziej świadomi konsumenci i rosnące zjawisko fleksitarianizmu sprawiają...
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-26
Połowa Polaków unika marnowania żywności
50% Polaków, wybierając produkty spożywcze, zwraca uwagę na unikanie marnowania i wyrzucania jedzenia, ale tylko 33% deklaruje wykorzystanie resztek żywnościowych.
BIZNES
2023-04-24
Znamy trzy nowe smaki sałatek makaronowych od marki Pełna Dobra
Polski lider w produkcji hummusu – Perla Polska – wprowadził do sprzedaży trzy nowe produkty. Sałatki makaronowe pod marką Pełna Dobra w apetycznych wariantach smakowych dostępne będą od 27 kwietnia w sieci sklepów Dino.
BIZNES
2023-04-21
Co wspólnego ma gastronomia z IT?
Gastronomia coraz chętniej korzysta z nowinek technologicznych. W efekcie powstają innowacyjne rozwiązania dla restauracji, kawiarni, barów i innych konceptów obsługujących gości. Sprawdźmy, jakie urządzenia i programy są dziś wykorzystywane w polskiej branży gastronomicznej!
BIZNES
2023-04-21
Wawel i Fundacja „Wawel z Rodziną” z 4 dobrymi praktykami w raporcie FOB
Działania firmy Wawel oraz Fundacji “Wawel z Rodziną” zostały ponownie docenione przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu.
BIZNES
2023-04-20
Marka SLODKIE z nowoczesną maszyną drukującą FujiFilm Revoria Press PC1120
Jedna z najnowocześniejszych na świecie maszyn do druku przemysłowego, Revoria Press PC1120, tydzień temu została zakupiona przez firmę SLODKIE. Innowacyjna technologia, wykorzystywana przez to urządzenie, pozwala na odwzorowanie ponad miliarda barw.