Biuro prasowe

BIZNES 2023-04-06

Dobry start GASTROTARGÓW SMAKKi

Pierwsza edycja GASTROTARGÓW SMAKKi już za nami. To udany debiut wydarzenia, w którym biznesowe podejście do gastronomii i troska o jej rozwój były widoczne w ofercie i na stoiskach wystawców oraz strefie live cooking.
Źródło informacji: Lawenda Public Relations
czytaj więcej
BIZNES 2023-04-05

Święta Wielkanocne tuż tuż!

Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowy czas spotkań z rodziną i przyjaciółmi, którzy zjeżdżają nawet z najdalszych zakątków świata. Marcin Sikora, kucharz Winiarni Zamojskiej przygotował autorskie przepisy na potrawy, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole!
Źródło informacji: Lensomai Communication
czytaj więcej
BIZNES 2023-04-04

Przygotowania do sezonu zbiorów w „Herbapol-Lublin” S.A.

Początek wiosny oznacza start przygotowań do sezonu zbiorów w firmie „Herbapol-Lublin” S.A. Pozyskiwanie niezbędnych do produkcji surowców roślinnych to proces wieloetapowy i rozłożony na poszczególne miesiące.
BIZNES 2023-04-04

MINIczekolady z Wawelu – na słodką przekąskę okazja zawsze się znajdzie!

Wraz z nadejściem wiosny marka Wawel prezentuje nowoczesną, odświeżoną odsłonę pysznych MINIczekolad.
BIZNES 2023-04-03

Sprzedaż roślinnych alternatyw pobiła kolejny rekord

Według najnowszego raportu, sprzedaż roślinnych alternatyw osiągnęła rekordową wartość 782 milionów złotych.
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej
BIZNES 2023-03-29

Stephane Batoux appointed Global CEO of ETi Group

. Since the beginning of March, Stephane Batoux, an executive with more than 20 years of experience in the FMCG industry, has been appointed as Global CEO of confectionery manufacturer ETi.
Źródło informacji: Yellowcups
czytaj więcej
BIZNES 2023-03-29

Stephane Batoux mianowany Global CEO ETi Group

Stephane Batoux, dyrektor zarządzający z ponad 20-letnim doświadczeniem w branży FMCG, objął stanowisko Global CEO producenta słodyczy ETi.
Źródło informacji: Yellowcups
czytaj więcej
BIZNES 2023-03-28

Ishida optymalizuje proces pakowania: Francep zyskał 20% wydajności

ndywidualnie dobrane rozwiązania niemal zawsze przekładają się na realne korzyści. W przypadku Francep, specjalistyczna naważarka pozwoliła zwiększyć wydajność produkcji o 20%.
BIZNES 2023-03-21

Bałtyk potrzebuje odpowiedzialnych rybaków i konsumentów

22 marca obchodzimy Światowy Dzień Ochrony Morza Bałtyckiego. Ma on zwrócić naszą uwagę na problemy związane z ochroną Bałtyku i przypomnieć, że każdy z nas może się przyczynić do poprawy jego kondycji. Jaką rolę odgrywają w tym zrównoważone połowy?
Źródło informacji: Yellowcups
czytaj więcej
BIZNES 2023-03-21

Powitaj wiosnę na swoim talerzu!

W marcu wszystko budzi się do życia, a to za sprawą pierwszych promieni słonecznych, które dodają nam energii. Aby zadbać o wiosenne nastawienie, kucharz Winiarni Zamojskiej, Marcin Sikora, przedstawia przepisy, które nasycą każdego łasucha.
Źródło informacji: Lensomai Communication
czytaj więcej