Biuro prasowe
BIZNES
2023-05-22
Traysealer QX-500 – rewolucja w technologii zgrzewania tacek
Podczas Interpack 2023 Ishida zaprezentowała najnowszy Traysealer QX-500.
BIZNES
2023-05-18
Wyborowa Pernod Ricard otwiera nowe centrum dystrybucyjne
To najnowocześniejszy magazyn firmy w Polsce, spełniający najwyższe standardy branżowe.
BIZNES
2023-05-18
Sezon na food trucki. O czym pamiętać, wchodząc w świat street food
Festiwale i koncerty, targi śniadaniowe czy wreszcie zloty food trucków – wiosna i lato to najlepszy czas dla mobilnej gastronomii. Choć otwarcie jej wydaje się mało skomplikowane, to są elementy, o których z pewnością warto pamiętać przed rozpoczynającym się sezonem.
BIZNES
2023-05-16
Sokołów promuje sport wśród najmłodszych
Firma Sokołów, która od lat podejmuje wiele działań jako mecenas sportu, po raz kolejny promuje aktywność fizyczną wśród dzieci i młodzieży. Producent linii Sokoliki ponownie został sponsorem turnieju piłki nożnej dla najmłodszych Sokoliki Cup.
BIZNES
2023-05-16
Czy obecność na targach branżowych to wciąż must have?
O targach, szczególnie od czasów pandemii, mówi się często z przymrużeniem oka. Co więc sprawia, że wystawców i odwiedzających nie brakuje? Poznaj case study firmy SLODKIE, która od lat obecna jest na polskich i światowych targach branży spożywczej oraz reklamowej.
BIZNES
2023-05-11
Ruszają zapisy na IV spotkanie Food Working. Tematem mięso przyszłości
Przed nami kolejne, a jednocześnie ostatnie przed wakacjami spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. 25 maja w Studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.
BIZNES
2023-04-28
W poszukiwaniu fleksitarian. Gdzie szukać kluczowych odbiorców produktów roślinn
To oficjalne: fleksitarianizm wszedł do mainstreamu. Z uwagi na fakt, że ten styl żywienia jest mniej restrykcyjny niż weganizm i wegetarianizm, bariera wejścia jest znacznie niższa.
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-27
Crunchips FrytStyle – pierwsze chipsy w kształcie frytek!
Crunchips FrytStyle od firmy Lorenz to zupełnie nowy koncept, charakteryzujący się unikatowym kształtem i teksturą. Produkt dostępny będzie w trzech smakach: Ketchup-mayo, Serowy dip oraz Sos barbecue.
BIZNES
2023-04-27
Roślinna branża spożywcza wzrasta i staje się coraz ciekawsza
Branża roślinnych alternatyw mięsa, nabiału, jaj i owoców morza jest aktualnie jednym z najciekawszych i najbardziej dynamicznych sektorów w branży spożywczej. Coraz bardziej świadomi konsumenci i rosnące zjawisko fleksitarianizmu sprawiają...
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-26
Połowa Polaków unika marnowania żywności
50% Polaków, wybierając produkty spożywcze, zwraca uwagę na unikanie marnowania i wyrzucania jedzenia, ale tylko 33% deklaruje wykorzystanie resztek żywnościowych.