Biuro prasowe
BIZNES
2023-07-10
Kolejne spotkanie z szefami kuchni w Akademii Qulinarnej Sokołów
Akademia Qulinarna Sokołów, która za cel stawia sobie propagowanie sztuki kulinarnej na najwyższym poziomie, po raz kolejny zorganizowała spotkanie dla influencerów.
BIZNES
2023-07-07
Celebruj Światowy Dzień Czekolady z Mars Wrigley!
Historycy spierają się o to, kiedy powstała czekolada. Najprawdopodobniej miało to miejsce już trzy, cztery tysiące lat temu . Co do jednego nie ma wątpliwości – dziś trudno wyobrazić sobie świat bez czekolady.
BIZNES
2023-07-06
Wpływ produkcji żywności na kondycję planety
Ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne Organizacji Narodów Zjednoczonych (ONZ) Światowy Dzień Ludności adresuje główne problemy związane ze zmianami cywilizacyjnymi, które nie pozostają bez wpływu na zasoby naturalne naszej planety.
BIZNES
2023-07-06
Marka Makłowicz i Synowie debiutuje na rynku spożywczym z pierwszymi produktami
Marka Makłowicz i Synowie z dumą ogłasza swój debiut na rynku spożywczym, wprowadzając produkty własne inspirowane podróżami kulinarnymi Roberta Makłowicza.
Źródło informacji: Lepont
czytaj więcej
BIZNES
2023-07-03
Czekolada przyszłości. Jaka będzie?
Światowy Dzień Czekolady to dobra okazja, by przyjrzeć się jej nie tylko z perspektywy smaku. Jaka będzie czekolada przyszłości i w którą stronę zmierzają trendy? Na pytanie odpowiada ekspertka, Anna Garmada.
BIZNES
2023-07-03
Premiera linii sugarfree w polskiej branży słodyczy reklamowych
Po raz pierwszy w Polsce możemy mówić o bezcukrowej, personalizowanej czekoladzie stworzonej dla rynku B2B. W linii sugarfree od SLODKIE, poza czekoladą, pastylkami i gumami znajdziemy też karmelki, lizaki czy ciasteczka w wersji bez cukru.
BIZNES
2023-06-28
SBV - Dokładność ważenia zapewniła szybki zwrot kosztów
Francuski producent ekologicznej wieprzowiny, dzięki nowej naważarce, znacznie zwiększył wydajność swojej produkcji i zminimalizował straty produktowe.
BIZNES
2023-06-28
Historyczna decyzja: mięso komórkowe w USA
Historyczna decyzja USA o zatwierdzeniu do sprzedaży kurczaka hodowanego komórkowo to przełomowy krok oraz ogromna szansa na spowolnienie zmian klimatycznych oraz dobrostan miliardów zwierząt rocznie.
Zapraszam do zapoznania się z materiałem prasowym dostępnym pod linkiem.
Źródło informacji: Fundacja ProVeg
czytaj więcej
BIZNES
2023-06-23
#GrillujzFasonem: Kulinarni influencerzy ponieśli w świat burgery Skłodowskich
Marka Skłodowscy, producent burgerów wołowych premium, po raz pierwszy zdecydowała się na tak dużą akcję z influencerami. Cel był jasny: pokazać jak najszerszej publiczności, że mrożony burger 100% wołowiny smakuje idealnie z grilla.
BIZNES
2023-06-19
Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy
Warszawska piekarnia słynąca z wypieków we francuskim stylu zamienia się w sieć. W piątek, 19 maja, otworzono dwa nowe punkty Chaud Pain, a w najbliższych tygodniach ma powstać trzeci – wszystkie zlokalizowane w centrum stolicy.