Biuro prasowe

BIZNES 2022-08-31

Nowość Z Kurnej Półki – kiełbaski drobiowe

Na rynku właśnie pojawiły się kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki. To jedyny tego typu produkt w Polsce - kiełbaski o prostym składzie, bogate w witaminy z grupy B i w dodatku niskokaloryczne.
BIZNES 2022-08-31

Ta restauracja robi najlepszy sernik w Warszawie!

30 sierpnia w studiu kulinarnym Cook Story Warszawa lokalni restauratorzy rywalizowali w finale konkursu „Mistrzowski sernik”, który odbył się w ramach programu „Ja Cię SERniczę!” sfinansowanego z Funduszu Promocji Mleka i organizowanego przez Polską Izbę Mleka.
Źródło informacji: Publicon Sp. z o.o.
czytaj więcej
BIZNES 2022-08-29

Q3 2022 okiem producenta roślinnej żywności

Temat dostaw żywności i rosnących cen jest w ostatnim czasie coraz częściej na językach zarówno konsumentów, jak i producentów czy mediów. Pomimo licznych trudności rynek roślinny w Polsce rośnie, a perspektywy są obiecujące. Jak status roślinnej żywności oceniają producenci?
BIZNES 2022-08-19

Baker & Baker otwiera biuro w Polsce

Baker & Baker, europejski producent wyrobów piekarniczych, rozszerza swoją obecność w Europie Wschodniej i otwiera międzynarodowe biuro w Warszawie. W nowym budynku znajdzie się również showroom ze studiem piekarniczym, który zapewni możliwość spotkań z klientami oraz degustacji.
BIZNES 2022-08-18

Bawarka wraca do łask – z czego wynika jej popularność?

Połączenie herbaty i mleka wzbudza różne emocje. Bawarkę albo się kocha, albo nienawidzi, ale na pewno nie można przejść koło niej obojętnie.
Źródło informacji: Publicon Sp. z o.o.
czytaj więcej
BIZNES 2022-08-18

Rebranding marki Fanex

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, przeprowadził rebranding marki. Oprócz zastosowania odświeżonego logotypu oraz wdrożenia nowoczesnej strony internetowej, zmiany identyfikacji wizualnej dotyczą także głównych linii produktów firmy.
Źródło informacji: Fanex
czytaj więcej
BIZNES 2022-08-12

Mistrzowski sernik! Ruszył konkurs dla restauracji w Warszawie

Tylko do 19 sierpnia restauracje w Warszawie mogą zgłaszać się do udziału w konkursie na najsmaczniejszy sernik. Internauci wybiorą najciekawsze propozycje, które zostaną przygotowane podczas finału. Kto robi najlepszy sernik w Warszawie? Dowiemy się tego już 30 sierpnia.
Źródło informacji: Publicon Sp. z o.o.
czytaj więcej
BIZNES 2022-08-10

Poznaj 3 trendy, które królują dziś na rynku gastronomicznym

Polska gastronomia przeszła w ostatnich kwartałach szereg zmian. Obserwujemy dziś nie tylko inne podejście restauratorów do prowadzenia biznesu, ale także zupełnie nowy profil konsumenta. Jakich wartości poszukują obecnie goście restauracyjni?
BIZNES 2022-08-02

„Pozytywna energia” – czyli dobry start z Zakładami Mięsnymi Silesia

Mija pierwszy rok akcji prowadzonej przez Zakłady Mięsne Silesia SA na rzecz aktywizacji zawodowej wychowanków domów dziecka i rodzin zastępczych. To jednak dopiero początek – ZM Silesia podpisały list intencyjny z Gminą Sosnowiec, który przyniesie kolejne pozytywne efekty.
BIZNES 2022-07-25

Pełnia sezonu zbioru ziół

Wakacyjne miesiące to czas intensywnych działań prowadzonych przez „Herbapol-Lublin” S.A. w zakresie pozyskiwania ziół. Firma skupuje surowce roślinne pochodzące zarówno z plantacji, jak i te rosnące w stanie naturalnym.