Biuro prasowe

BIZNES 2022-09-05

20 lat kultowej kawy Segafredo w Polsce. Jaki sekret stoi za popularnością marki

Historia Segafredo sięga lat 70., kiedy to Massimo Zanetti rozpoczął budowanie grupy Segafredo. Jaka jest historia w Polsce jednej z najbardziej rozpoznawalnych na świecie włoskich marek kawy?
Źródło informacji: Publicon Sp. z o.o.
czytaj więcej
BIZNES 2022-09-05

Liczi i marakuja – nowe smaki kulek żelowych Fan&JOY od Fanex

Dwa nowe smaki owocowego kawioru - liczi i marakuja - to znakomity dodatek nie tylko do deserów, czy napojów. To także świetny sposób na przełamanie smaku w wytrawnych daniach.
Źródło informacji: Fanex
czytaj więcej
BIZNES 2022-09-01

Poznaj innowację w branży sushi - bezpłatne warsztaty Sushi MasterClass

Zapraszamy wszystkich specjalistów z branży gastronomicznej do wzięcia udziału w cyklu profesjonalnych szkoleń dla biznesu sushi.
BIZNES 2022-08-31

Nowość Z Kurnej Półki – kiełbaski drobiowe

Na rynku właśnie pojawiły się kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki. To jedyny tego typu produkt w Polsce - kiełbaski o prostym składzie, bogate w witaminy z grupy B i w dodatku niskokaloryczne.
BIZNES 2022-08-31

Ta restauracja robi najlepszy sernik w Warszawie!

30 sierpnia w studiu kulinarnym Cook Story Warszawa lokalni restauratorzy rywalizowali w finale konkursu „Mistrzowski sernik”, który odbył się w ramach programu „Ja Cię SERniczę!” sfinansowanego z Funduszu Promocji Mleka i organizowanego przez Polską Izbę Mleka.
Źródło informacji: Publicon Sp. z o.o.
czytaj więcej
BIZNES 2022-08-29

Q3 2022 okiem producenta roślinnej żywności

Temat dostaw żywności i rosnących cen jest w ostatnim czasie coraz częściej na językach zarówno konsumentów, jak i producentów czy mediów. Pomimo licznych trudności rynek roślinny w Polsce rośnie, a perspektywy są obiecujące. Jak status roślinnej żywności oceniają producenci?
BIZNES 2022-08-19

Baker & Baker otwiera biuro w Polsce

Baker & Baker, europejski producent wyrobów piekarniczych, rozszerza swoją obecność w Europie Wschodniej i otwiera międzynarodowe biuro w Warszawie. W nowym budynku znajdzie się również showroom ze studiem piekarniczym, który zapewni możliwość spotkań z klientami oraz degustacji.
BIZNES 2022-08-18

Bawarka wraca do łask – z czego wynika jej popularność?

Połączenie herbaty i mleka wzbudza różne emocje. Bawarkę albo się kocha, albo nienawidzi, ale na pewno nie można przejść koło niej obojętnie.
Źródło informacji: Publicon Sp. z o.o.
czytaj więcej
BIZNES 2022-08-18

Rebranding marki Fanex

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, przeprowadził rebranding marki. Oprócz zastosowania odświeżonego logotypu oraz wdrożenia nowoczesnej strony internetowej, zmiany identyfikacji wizualnej dotyczą także głównych linii produktów firmy.
Źródło informacji: Fanex
czytaj więcej
BIZNES 2022-08-12

Mistrzowski sernik! Ruszył konkurs dla restauracji w Warszawie

Tylko do 19 sierpnia restauracje w Warszawie mogą zgłaszać się do udziału w konkursie na najsmaczniejszy sernik. Internauci wybiorą najciekawsze propozycje, które zostaną przygotowane podczas finału. Kto robi najlepszy sernik w Warszawie? Dowiemy się tego już 30 sierpnia.
Źródło informacji: Publicon Sp. z o.o.
czytaj więcej