Biuro prasowe
BIZNES
2023-10-30
Pierwsza broszura zrównoważonego rozwoju Lajkonik Snacks
Redukcja plastiku w opakowaniach jednostkowych, ograniczenie soli w produktach, zmiana oznaczeń na opakowaniach, a także odpowiedzialność za pracowników, lokalną społeczność i środowisko – to główne tematy, które porusza broszura zrównoważonego rozwoju Lajkonik Snacks Sp. z o.o.
BIZNES
2023-10-30
Szoper Everli na misji zakupowej
Jesienne popołudnia, choć krótsze, mogą być cennym czasem spędzonym z rodziną. Jak odzyskać czas poświęcony na codzienne zakupy spożywcze i zmienić go w wartościowe chwile z najbliższymi, a przy okazji oszczędzić nawet 180 zł bez wysiłku? Everli ma na to odpowiedź!
BIZNES
2023-10-27
Kolejne „Dobre Działania” nagrodzone
Marka Diamant regularnie nagradza inicjatywy, które m.in. wzmacniają rozpoznawalność regionu oraz aktywizują lokalną społeczność.
Źródło informacji: Soul&Mind
czytaj więcej
BIZNES
2023-10-20
Nowe oblicze zakładu o 177-letniej tradycji
Po zaledwie roku od rozpoczęcia rewitalizacji Destylarni w Starogardzie Gdańskim, należącej do Premium Distillers destylarnia przeszła gruntowną metamorfozę.
Źródło informacji: Inntu
czytaj więcej
BIZNES
2023-10-18
Mniej plastiku w opakowaniach Diamant
Producent marki Diamant stawia na papier i zmniejsza gramatury swoich materiałów opakowaniowych.
Źródło informacji: Soul&Mind
czytaj więcej
BIZNES
2023-10-17
Rynek żywności eko wart ponad 125 miliardów euro i będzie rósł
Stany Zjednoczone, Niemcy oraz Francja – te trzy kraje to największe rynki żywności ekologicznej. Cały światowy segment eko żywności wart jest ponad 125 miliardów euro.
BIZNES
2023-10-13
Jubileusz 30-lecia Profi
Przyjaźń, konsekwencja i zaufanie – tak brzmi przepis na sukces założycieli firmy Profi, która w tym roku świętuje Jubileusz 30-lecia obecności na rynku. Uroczysta gala w sali rycerskiej Zamku w Gutowie zgromadziła szerokie grono pracowników oraz sympatyków spółki.
BIZNES
2023-10-12
Światowy Dzień Chleba. Co powinniśmy wiedzieć o współczesnej produkcji pieczywa?
Obchodzony 16 października Światowy Dzień Chleba to dobry moment na docenienie wypieku, który jest podstawowym posiłkiem człowieka od wielu lat.
BIZNES
2023-10-10
Grill SAKURA firmy Grafen – produkt inspirowany japońską tradycją
Kompaktowa konstrukcja z ramą ze szczotkowanej stali nierdzewnej, ruszt w standardzie oraz temperatura pracy od 100 do 350 st. C – to wybrane cechy grilla SAKURA. Produkt firmy Grafen powstał, aby wspierać kreatywność szefów kuchni.
Źródło informacji: Soul&Mind
czytaj więcej
BIZNES
2023-10-04
Sushi MasterClass 2023 w kolejnych miastach Polski
Sushi MasterClass z marką Suzumo już niebawem odwiedzi Wrocław, Kraków i Warszawę. Podczas bezpłatnych warsztatów przedstawiciele tamtejszej gastronomii poznają innowacyjne usprawnienia do przygotowania sushi, a także posmakują najlepszych rolek Mistrza – Pawła Trzaskowskiego.