Biuro prasowe

BIZNES 2023-10-30

Pierwsza broszura zrównoważonego rozwoju Lajkonik Snacks

Redukcja plastiku w opakowaniach jednostkowych, ograniczenie soli w produktach, zmiana oznaczeń na opakowaniach, a także odpowiedzialność za pracowników, lokalną społeczność i środowisko – to główne tematy, które porusza broszura zrównoważonego rozwoju Lajkonik Snacks Sp. z o.o.
BIZNES 2023-10-30

Szoper Everli na misji zakupowej

Jesienne popołudnia, choć krótsze, mogą być cennym czasem spędzonym z rodziną. Jak odzyskać czas poświęcony na codzienne zakupy spożywcze i zmienić go w wartościowe chwile z najbliższymi, a przy okazji oszczędzić nawet 180 zł bez wysiłku? Everli ma na to odpowiedź!
BIZNES 2023-10-27

Kolejne „Dobre Działania” nagrodzone

Marka Diamant regularnie nagradza inicjatywy, które m.in. wzmacniają rozpoznawalność regionu oraz aktywizują lokalną społeczność.
Źródło informacji: Soul&Mind
czytaj więcej
BIZNES 2023-10-20

Nowe oblicze zakładu o 177-letniej tradycji

Po zaledwie roku od rozpoczęcia rewitalizacji Destylarni w Starogardzie Gdańskim, należącej do Premium Distillers destylarnia przeszła gruntowną metamorfozę.
Źródło informacji: Inntu
czytaj więcej
BIZNES 2023-10-18

Mniej plastiku w opakowaniach Diamant

Producent marki Diamant stawia na papier i zmniejsza gramatury swoich materiałów opakowaniowych.
Źródło informacji: Soul&Mind
czytaj więcej
BIZNES 2023-10-17

Rynek żywności eko wart ponad 125 miliardów euro i będzie rósł

Stany Zjednoczone, Niemcy oraz Francja – te trzy kraje to największe rynki żywności ekologicznej. Cały światowy segment eko żywności wart jest ponad 125 miliardów euro.
BIZNES 2023-10-13

Jubileusz 30-lecia Profi

Przyjaźń, konsekwencja i zaufanie – tak brzmi przepis na sukces założycieli firmy Profi, która w tym roku świętuje Jubileusz 30-lecia obecności na rynku. Uroczysta gala w sali rycerskiej Zamku w Gutowie zgromadziła szerokie grono pracowników oraz sympatyków spółki.
BIZNES 2023-10-12

Światowy Dzień Chleba. Co powinniśmy wiedzieć o współczesnej produkcji pieczywa?

Obchodzony 16 października Światowy Dzień Chleba to dobry moment na docenienie wypieku, który jest podstawowym posiłkiem człowieka od wielu lat.
BIZNES 2023-10-10

Grill SAKURA firmy Grafen – produkt inspirowany japońską tradycją

Kompaktowa konstrukcja z ramą ze szczotkowanej stali nierdzewnej, ruszt w standardzie oraz temperatura pracy od 100 do 350 st. C – to wybrane cechy grilla SAKURA. Produkt firmy Grafen powstał, aby wspierać kreatywność szefów kuchni.
Źródło informacji: Soul&Mind
czytaj więcej
BIZNES 2023-10-04

Sushi MasterClass 2023 w kolejnych miastach Polski

Sushi MasterClass z marką Suzumo już niebawem odwiedzi Wrocław, Kraków i Warszawę. Podczas bezpłatnych warsztatów przedstawiciele tamtejszej gastronomii poznają innowacyjne usprawnienia do przygotowania sushi, a także posmakują najlepszych rolek Mistrza – Pawła Trzaskowskiego.