Biuro prasowe
BIZNES
2023-05-11
Ruszają zapisy na IV spotkanie Food Working. Tematem mięso przyszłości
Przed nami kolejne, a jednocześnie ostatnie przed wakacjami spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. 25 maja w Studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-28
W poszukiwaniu fleksitarian. Gdzie szukać kluczowych odbiorców produktów roślinn
To oficjalne: fleksitarianizm wszedł do mainstreamu. Z uwagi na fakt, że ten styl żywienia jest mniej restrykcyjny niż weganizm i wegetarianizm, bariera wejścia jest znacznie niższa.
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-27
Crunchips FrytStyle – pierwsze chipsy w kształcie frytek!
Crunchips FrytStyle od firmy Lorenz to zupełnie nowy koncept, charakteryzujący się unikatowym kształtem i teksturą. Produkt dostępny będzie w trzech smakach: Ketchup-mayo, Serowy dip oraz Sos barbecue.
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-27
Roślinna branża spożywcza wzrasta i staje się coraz ciekawsza
Branża roślinnych alternatyw mięsa, nabiału, jaj i owoców morza jest aktualnie jednym z najciekawszych i najbardziej dynamicznych sektorów w branży spożywczej. Coraz bardziej świadomi konsumenci i rosnące zjawisko fleksitarianizmu sprawiają...
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-26
Połowa Polaków unika marnowania żywności
50% Polaków, wybierając produkty spożywcze, zwraca uwagę na unikanie marnowania i wyrzucania jedzenia, ale tylko 33% deklaruje wykorzystanie resztek żywnościowych.
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-24
Znamy trzy nowe smaki sałatek makaronowych od marki Pełna Dobra
Polski lider w produkcji hummusu – Perla Polska – wprowadził do sprzedaży trzy nowe produkty. Sałatki makaronowe pod marką Pełna Dobra w apetycznych wariantach smakowych dostępne będą od 27 kwietnia w sieci sklepów Dino.
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-21
Co wspólnego ma gastronomia z IT?
Gastronomia coraz chętniej korzysta z nowinek technologicznych. W efekcie powstają innowacyjne rozwiązania dla restauracji, kawiarni, barów i innych konceptów obsługujących gości. Sprawdźmy, jakie urządzenia i programy są dziś wykorzystywane w polskiej branży gastronomicznej!
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-21
Wawel i Fundacja „Wawel z Rodziną” z 4 dobrymi praktykami w raporcie FOB
Działania firmy Wawel oraz Fundacji “Wawel z Rodziną” zostały ponownie docenione przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu.
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-20
Marka SLODKIE z nowoczesną maszyną drukującą FujiFilm Revoria Press PC1120
Jedna z najnowocześniejszych na świecie maszyn do druku przemysłowego, Revoria Press PC1120, tydzień temu została zakupiona przez firmę SLODKIE. Innowacyjna technologia, wykorzystywana przez to urządzenie, pozwala na odwzorowanie ponad miliarda barw.
czytaj więcej
BIZNES
2023-04-20
New Food Forum już 11 maja
Czwarta edycja New Food Forum odbędzie się już 11 maja 2023 w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. Eksperci i praktycy spotkają się, aby dyskutować o przyszłości wciąż rosnącego rynku i wymieniać się doświadczeniem z roku pełnego wyzwań.
czytaj więcej