Biuro prasowe
BIZNES
2022-05-23
Czekoladnik i karmelarz – czy te zawody jeszcze istnieją?
Znaczną część życia spędzają w fabrykach, a ich doświadczenie i wiedza to duży potencjał w wielu firmach. Mowa tu oczywiście o pracownikach przemysłu spożywczego, których święto przypada 31 maja.
BIZNES
2022-05-23
Cała prawda o produktach głęboko mrożonych. Twórcy marki Perino obalają mity
O tym, jaką wartość dla gastronomii mają produkty głęboko mrożone, mówi ekspert marki Perino, specjalizującej się w produkcji świeżych makaronów głęboko mrożonych dla branży HoReCa.
BIZNES
2022-05-23
Nowość od Helcom Premium. Owoce z dodatkiem wina.
Nowość dla wytrawnych smakoszy od marki Helcom Premium. To owocowe pasty z dodatkiem białego lub czerwonego wina, które dodadzą wyjątkowego smaku i aromatu zarówno deserom, jak i wytrawnym przekąskom.
Źródło informacji: 2moro
czytaj więcej
BIZNES
2022-05-20
Marki należące do Grupy Maspex wspierają zrównoważony styl życia
Strategia Zrównoważonego Rozwoju Maspeksu nazwana „Efektem Kolibra” składa się z 5 ekosystemów. To Ekologia, Innowacje, Środowisko Pracy, Otoczenie Społeczne i Biznesowe oraz Zdrowy Styl Życia.
BIZNES
2022-05-17
Marka Slodkie wspiera pszczoły. Polski producent słodyczy zachęca do siania łąki
Z okazji tegorocznego Dnia Pszczoły firma Slodkie postanowiła wesprzeć środowisko w nietuzinkowy sposób. Do każdego zamówienia złożonego od 20 maja dołączy pakiet nasion łąki kwietnej. Miododajne rośliny staną się pokarmem dla pszczół.
BIZNES
2022-05-17
Miliard bułek rocznie z piekarni Lantmännen Unibake w Nowej Soli
Lantmännen Unibake, wiodący globalny dostawca świeżych i mrożonych produktów piekarniczych, kończy kolejny etap inwestycji w Polsce – w Nowej Soli i znacząco zwiększa swoje możliwości i ofertę produktową
BIZNES
2022-05-16
„Herbapol-Lublin” S.A. otworzył sezon zbiorów
Przełom kwietnia i maja dla „Herbapolu-Lublin” S.A. był intensywnym okresem przygotowań do rozpoczęcia sezonu zbiorów. Firma jest na finiszu prac nad całorocznym harmonogramem skupu surowców roślinnych.
BIZNES
2022-05-11
Druga pandemiczna wiosna okiem restauratorów
O ocenę zmian, które zaszły na przestrzeni dwóch lat, trendów oraz rosnących cen żywności zapytaliśmy jedną z przedstawicielek polskiej gastronomii, Linh Ziółkowską.
BIZNES
2022-05-11
NOWOŚĆ OD GERBER! Linia w pełni roślinnych dań dla niemowląt i małych dzieci
Specjaliści stale zachęcają, by spożywać więcej pokarmów roślinnych. Pozawala to nie tylko dostarczyć do organizmu ważnych składników, takich jak wartościowe białko roślinne, ale może pomóc też ograniczać zmiany klimatyczne.
Źródło informacji: Nestlé Nutrition
czytaj więcej
Przemysł spożywczy BIZNES
2022-05-09
Jak Polacy obchodzą Dzień Bez Diety?
“Cheat Day”, czy też “Dzień Bez Diety” to okazja, by na krótki moment porzucić zdrowe nawyki. Szczególnie, jeśli na co dzień pilnujemy zrównoważonej diety, ze względów zdrowotnych, lub chowamy się przed karcącym wzrokiem trenera personalnego.