Biuro prasowe
BIZNES
2022-02-03
Mięso dla aktywnych fleksitarian? Postaw na jakość i czystą etykietę!
Dieta dla aktywnych powinna zawierać wartościowe źródło białka i witamin. Teraz także fleksitarianie dbający o planetę mają z czego wybierać! Wystarczy sięgnąć po produkty Goodvalley.
BIZNES
2022-02-01
OHAUS wprowadza na rynek nową legalizowaną wagę Valor™1000
Valor™1000 to niezawodna waga do żywności dedykowana do pracy w suchych warunkach. Konstrukcja wagi została zatwierdzona przez NSF i może być używana w systemach HACCP m.in. dzięki obudowie z ABS oraz zdejmowanej szalce ze stali nierdzewnej
Źródło informacji: Tok Tok
czytaj więcej
BIZNES
2022-01-31
Polska branża czekoladowa w dobrej formie.
Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?
Źródło informacji: Good One PR
czytaj więcej
BIZNES
2022-01-26
Coca-Cola HBC Polska i CHEP stawiają na neutralność węglową
Wieloletnie partnerstwo z firmą CHEP wpisuje się w strategię Coca-Cola „Net Zero 2040”, polegającą na osiągnięciu zerowej emisji netto do roku 2040.
Źródło informacji: Public Dialog
czytaj więcej
BIZNES
2022-01-20
Everli rozpoczyna partnerską współpracę z siecią hipermarketów bi1
W styczniu Everli poszerza grono partnerów, nawiązując współpracę z siecią sklepów wielkopowierzchniowych bi1.
BIZNES
2022-01-13
Moda na kameralne spotkania
W ostatnim czasie wróciła moda na spotkania w małych gronach przyjaciół, rodziny czy partnerów biznesowych.
BIZNES
2022-01-12
Nowy sos bazyliowy – Fanex poszerza ofertę produktów bez konserwantów
Bazyliowy, orzeźwiający, lekko kwaskowy – taki właśnie jest nowy sos bez konserwantów od polskiego producenta Fanex.
Źródło informacji: Fanex
czytaj więcej
Przemysł spożywczy BIZNES
2022-01-11
Czy 2022 rok będzie równie owocny dla cateringów dietetycznych?
– Po pandemicznym boomie przychodzi czas na weryfikację jakości podmiotów działających rynku – mówi Paweł Wróbel, CEO Nice To Fit You.
Źródło informacji: Nice To Fit You
czytaj więcej
BIZNES
2022-01-04
Świat ogarnięty głodem – nowy raport World Food Programme
World Food Programme po raz kolejny przedstawił zebrane dane dotyczące globalnego problemu głodu i niedożywienia. Te są dramatyczne – 847 milionów ludzi w 92 krajach świata nie ma wystarczająco pożywienia, by zaspokoić codzienne potrzeby organizmu.
Źródło informacji: PMM
czytaj więcej
BIZNES
2021-12-22
OneDayMore rozpoczyna współpracę z Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu
OneDayMore oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu podpisali umowę o współpracy na płaszczyźnie naukowej, badawczej i dydaktycznej. Celem partnerstwa jest wykorzystanie zaplecza i doświadczeń na rzecz rozwoju innowacyjnych technologii oraz kształcenia kadr w sektorze spożywczym.
Źródło informacji: Attention Marketing
czytaj więcej